Warning: Declaration of Suffusion_MM_Walker::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL, $current_object_id = 0) in /customers/6/3/7/jonasherby.dk/httpd.www/wp-content/themes/suffusion/library/suffusion-walkers.php on line 17
okt 182019
 


Anders Morgenthaler mener, at børnene er nødt til at sige til deres forældre, at "I er ved at smadre den verden, jeg skal bo i", fordi mennesket påvirker klimaet.

I næste uge har jeg et indlæg i Altinget, hvor jeg argumenterer for, at overdrivelser er en del af klimaproblemet — ikke en del af løsningen. Og at en borgerlig klimapolitik må insistere på, at klimadebatten holdes på et fornuftigt niveau.

Der er to væsentlige fakta, som jeg ville ØNSKE, Morgenthaler o.l. satte sig ind i, før de udtalte sig:

FOR DET FØRSTE er verden i dag meget, meget bedre end for 20 år siden. Og i morgen er den endnu bedre i dag. Søg evt. på Hans Rosling på YouTube, og se de fede videoer han har lavet, som viser de fantastiske fremskridt, menneskeheden har opnået.

FOR DET ANDET, så er klimaforandringerne alvorlige, og de kan medføre store omkostninger for mennesker. Men de er ikke katastrofale og vi er ikke ved at "smadre verden". Nobelprismodtager i økonomi, William D. Nordhaus, har estimeret at omkostningerne i form af reduceret forbrug (inkl. forbrug af ikke-markedsgoder som fx fritid, helbred og natur) vil være godt 2% af det globale BNP ved en 3 °C opvarmning og over 8% af BNP ved 6 °C opvarmning (men vi vil stadig være langt bedre stillet end i dag).

Klimaforandringerne skal tages seriøst. Men man tager ikke klimaforandringerne og løsningerne på klimaforandringerne seriøst, hvis man hele tiden overdriver konsekvenserne af klimaforandringerne.
Source

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Subscribe without commenting