Warning: Declaration of Suffusion_MM_Walker::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL, $current_object_id = 0) in /customers/6/3/7/jonasherby.dk/httpd.www/wp-content/themes/suffusion/library/suffusion-walkers.php on line 17
okt 082019
 

I 2005 liberaliserede man bilsynet, så virksomheder kunne konkurrere om kundernes gunst. Det førte til bedre service og lavere priser. Og statens tilsyn viser, at de private virksomheder laver meget få fejl.[1]

Byggesagsbehandlingen i kommunerne er langsommelig og ineffektiv. Ifølge Dansk Byggeri tager det op til 141 dage at få behandlet sin byggesag. [2]

Vi bør tage ved lære af de positive erfaringer fra liberaliseringen af bilsynet. Private virksomheder kan sagtens sagsbehandle inden for statens og kommunernes rammer.

I Børsen skriver jeg i dag: "I det tidligere Østtyskland var der års ventetid på at få en Trabant, mens forbrugerne i Vesttyskland kunne få en bil nærmest omgående. Forskellen var den frie markedsøkonomi.

Det frie marked sikrer, at forbrugernes efterspørgsel modsvares af virksomhedernes udbud. Men det frie marked er fraværende i byggesagsbehandlingen, da byggeloven ifølge Københavns Kommune pålægger kommunerne at behandle byggesager. Derfor har virksomhederne ikke mulighed for at tage over og levere rådgivning og hurtig byggesagsbehandling, når kommunen svigter.

Hvis boligminister Kaare Dybvad (S) liberaliserede byggesagsbehandlingen og tillod private firmaer at sagsbehandle borgernes byggesager, ville ventetiden, der i øvrigt er et permanent problem i mange af landets kommuner, blive reduceret væsentligt."

Læs min kommentar i Berlingske i dag: https://cepos.dk/…/goer-som-vi-gjorde-med-bilsynet-og-faa-…/

[1] "Forbrugerpriserne er faldet med ca. 12% (i 2013-priser). Der er kommet flere synshaller til forbrugeren, hvilket omtrent har halveret transportomkostningen. Liberaliseringen har givet lavere priser og lavere transportomkostninger i hele landet, også i tyndt befolkede områder. Og forbrugerne har oplevet, at væsentlige parametre som fleksibilitet, serviceniveau og forholdene omkring ventetid alle er forbedret." https://www.kfst.dk/…/20140604-liberaliseringen-af-bilsynsm…

[2] https://www.danskbyggeri.dk/…/ventetid-paa-byggetilladelse…/
Source

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Subscribe without commenting