Warning: Declaration of Suffusion_MM_Walker::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL, $current_object_id = 0) in /customers/6/3/7/jonasherby.dk/httpd.www/wp-content/themes/suffusion/library/suffusion-walkers.php on line 17
sep 272019
 I klimadebatten fremstilles fossile brændstoffer oftest som ondskaben selv. Men prøv lige at overveje, hvor meget godt fossile brændstoffer har gjort for os mennesker.

Det kræver et super-menneske at levere så meget energi, at du kan riste et stykke brød til morgenmaden. Tænk hvis du skulle have kaffe til!

Se med her!

Source

  18 Responses to “Se Fossile brændstoffer er fantastiske! Ikke onde!”

 1. Koch brødrene er i virkeligheden frihedskæmpere? ???????

 2. Fossile brændstoffer er bestemt ondskaben, der skal bekæmpes. Det du forherliger er energi. Energi er godt og nødvendigt, og derfor skal vi lave masser af billig energi uden fossile brændstoffer.

  Atomkraft nu!

 3. Det nytter jo ikke noget kun at se på den gevinst, vi har fået ud af fossile brændstoffer for at vurdere, om det er en god idé.
  Det svarer til at værdiansætte en virksomhed ved udelukkende at se på dens omsætning.
  Du er nødt til også at kende de omkostninger, der følger med.
  Her er problemet så, at det er begyndt at gå op for os, at de er meget større, end vi havde regnet med.

 4. Hmm, jeg tror sådan set at de færreste (når vi lige tager de civilisationskritiske briller af) vil benægte, at den industrielle revolution og den øgede adgang til ressourcer har gjort meget godt for menneskeheden. og det er også rigtigt, at adgangen til energi er afgørende for at løfte milliarder af mennesker ud af forfærdelig fattigdom (og at kulkraft vist nok i mange tilfælde er et klimamæssigt fremskridt i nogle lande da det erstatte r åbne ildsteder med mere effektive forbrændingsmetoder). Men, det ændre jo ikke ved at vi har brugt for meget af det og derfor må finde nye vedvarende energiressourcer inden millionbyer løber tør for vand og Bangladesh får våde knæhaser. Jeg synes det er helt ok at ville nuancere debatten, men er det ikke lidt uheldigt at liberale ofte påtager sig rollen som “klassens frække dreng” eller Rasmus modsat i klimadebatten?

 5. Hele denne debat synes, at være tynget af mennesker der tror, at hele verden startede da de blev født.

 6. Det er en populistisk fejlslutning at påstå, at fossil energi betragtes som onskab af mennesker, der mener, det er en pligt at give en sund jordklode videre til næste generationer.

  Skal man følge din henstilling til at overveje fossile brændstoffer, så gør disse mennesker sig tanker om alternativ til-, nedbringelse af- og optagelse af Co2 – se det er eksporthidsig bæredygtig innovation!

  I øvrigt vil jeg gerne se dine biler på 20 tons der kører 20 km på en liter benzin – for der kører ikke en lastbil i Danmark, der klarer mere end 4 km på en liter diesel.

  Kan du det, skal jeg gerne køre Lomborgs brødrister/cykelforsøg uden at puste halv så meget, som ham flødebollen med 80 centimeter frølår. ????????

 7. Det svarer vel nogenlunde til at påstå, at når Cepos mener, at kontanthjælpen er for høj, mener de også, at penge er onde.

 8. Polen er ved at investere fem.milliarder i mere kul de næste ti år. WTF?

 9. Du glemmer at vi brugte vand og vindenergi i flere hundrede år, det blev hurtigt erstattet da man fandt ud af man kunne brænde ting af. En 2MWh hav vindmølle producerer 2,2-4,4kWh pr. Omdrejning som der er omkring 15 af i minuttet. Så 1500 stk toast i minuttet. Så at stadig brænde fossile brændstoffer af i en tid hvor solceller og vindmøller er så billige og effektive, og olie og gas bliver sværere og dyrere at udvinde er ondskab. Hvor var vi uden slave arbejdskraft? Gør det det i orden, nej vel.

 10. Mistede et par hjerneceller her. Ingen siger energi er dårligt. Det her argument er uden tvivl det dummeste i klima debatten, næsten på niveau med “gud har styr på det”

 11. Og så siger de hvidt brød er usundt…
  Det er jo ret enkelt – lad være med at riste brød.
  Så .. Det var ret enkelt at løse, og Robert behøver ikke få ondt i røven af at slide i sadlen

 12. Bare suk

 13. Tænker at du/CEPOS mener det her som en lørdags-joke…

 14. Det er ikke så kompliceret, som rigtig mange vil gøre det til.

  Fossile brændstoffer har været den vigtigste ting for menneskeheden, der har gjort det muligt for os, at løfte os op på et markant højere teknologisk niveau, det var brændstoffet bag den industrielle revolution og de udviklede samfund vi kender idag.

  Dette gør det muligt, at komme op på næste niveau, hvor vi effektivt kan udnytte naturens naturlige energi, som er overalt.

  Disse step er primært vind og sol i disse år. Der vil ske en markant yderligere udvikling, også med oplagring af energi, som for de fleste vil lyde som ren science fiction idag.

  Tænk blot 200 år tilbage, for dem der levede dengang, vil de fleste af de ting og muligheder vi har idag, lyde som ren trolddom.

  Jeg sætter 100% min lid til teknologien og videnskaben, den har altid fundet løsninger.

 15. Han vrøvler ham i videoen.
  Brint er helt sikkert fremtiden!

  Desuden er energi udnyttelsen ekstremt dårlig i en bil. Tænk på alt den termiske varme der går til spilde.

 16. Vi er 8 mia. mennesker, der er ved at køre kloden i sænk. Fossiler er ikke løsningen.

  Findes der overhovedet økonomer, der ikke starter med at antage, at vi har uendeligt mange planeter?

 17. Vi ville meget hellere se dig cykle!
  Kan forsikre dig at solceller nu kan levere rigeligt med energi til at oplade mere end en brødrister (tænk bil).
  Hvorfor forherlige fossile brændstoffer når det allerede idag er dyrere teknologi med adskillige eksternaliteter.
  Ønskes – Nytænkning fra CEPOS
  https://oilprice.com/Latest-Energy-News/World-News/Wind-Solar-Are-Now-The-Cheapest-Sources-Of-Power-Generation.html

 18. Hvem har sagt at fossile brændstoffer er “onde”? Det er da indlysende at vi med industrialiseringen har haft behov for enorme mængder energi, men nu er vi i en postindustriel epoke, hvor der er fokus på at effektivisere vores energikilder – herunder også finde nye. Faktum er jo trods alt, at på et tidspunkt slipper de fossile brændstoffer op, og vi har også nogle klimamæssige udfordringer som tvinger os til at blive endnu bedre til at udnytte energikilder, som er bedre for vores klode.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Subscribe without commenting