Warning: Declaration of Suffusion_MM_Walker::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL, $current_object_id = 0) in /customers/6/3/7/jonasherby.dk/httpd.www/wp-content/themes/suffusion/library/suffusion-walkers.php on line 17
sep 242019
 

HAR VELFÆRDSSTATEN STJÅLET BØRNENES FREMTID?

Højere overførselsindkomster kan hjælpe folk nu og her. Men det har konsekvenser på lang sigt, når børnene ser deres forældre placeret på overførselsindkomster.

"I Norge har forskere påvist, at hvis forældre tildeles førtidspension, vil risikoen for, at børnene ender på førtidspension, være femdoblet. De norske forskere påviser endog en direkte årsagssammenhæng: Det er tildelingen af førtidspension i sig selv, der gør, at børnenes risiko for at ende på førtidspension stiger fra 3 pct. til 15 pct."

Det sætter os i et dilemma. På den ene side har vi som samfund sandsynligvis selv skabt mange af problemerne for dem, der i dag er på overførselsindkomst. Derfor kan vi ikke bare skære kraftigt i dem uden varsel. På den anden side kan vi heller ikke blot se til, mens nye generationer af børn trænes til et liv på overførselsindkomst.

"Der tegner sig altså et billede af, at det kan være fornuftigt, hvis overførselsindkomsterne langsomt, men sikkert, reduceres.
Derfor bør politikerne søge inspiration i velfærdsforliget, hvor befolkningen fik god tid til at indstille sig på højere pensionsalder, og i den nuværende mindreregulering af overførselsindkomster vedtaget under S-SF-R-regeringen."

Læs min kommentar i Børsen her: https://borsen.dk/nyh…/opinion/artikel/…/233865/artikel.html
Source

  5 Responses to “HAR VELFÆRDSSTATEN STJÅLET BØRNENES FREMTID? Højere overførselsindkomster kan h…”

 1. Børnenes statsminister elsker klientligørelse, så næste generation af røde vælgere er på plads.

 2. Verdens suverænt højeste passive forsørgelse = verdens næsthøjeste skattetryk = svagere vækst på længere sigt = faldende skatteindtægter = mindre velfærd = stigende sociale problemer = stigende fattigdom.

 3. Du har 300.000 pensionister der kun har pensionen
  Vi har 163.000 som man ikke ved hvad lever af men de må ikke være med i fællesskabet
  125.000 på kontanthjælp med ingen råderum
  Du har 170.000 unge uden indtægt
  Også de utrolige rige mennesker på dagpenge
  Så alt i alt er der 900.000 uden købekraft
  Gud ved om butikkerne har kæmpe overskud!

 4. Børn ender ofte som deres forældre – og så kan du smide hvad som helst ind i ligningen. Nu er det ikke særlig nemt at få førtidspension i DK – så man må gå ud fra, at dem der tildeles den ikke kan bestride et arbejde. Udfaser man førtidspensionen uden andre tiltag, vil den samme gruppe mennesker være der, men nu uden levegrundlag. Så enten skal der nogle bud på bordet om hvilke andre tiltag, der kan hjælpe disse mennesker – eller også skal vi kigge lidt på statistikkerne over risikoen for børn af forældre i stor fattigdom eller hjemløse forældre. Hvis vi taler rent økonomi, er det bestemt heller ikke billigt for samfundet at lade hele familier gå til grunde 🙂

 5. Jeg har skrevet en uddybning af kommentaren her. For selvfølgelig er der nuancer.

  https://altandetlige.dk/blog/15592/unintented-consequences-taberfabrikkens-produktionsfunktion-effektiv-734

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Subscribe without commenting