Warning: Declaration of Suffusion_MM_Walker::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL, $current_object_id = 0) in /customers/6/3/7/jonasherby.dk/httpd.www/wp-content/themes/suffusion/library/suffusion-walkers.php on line 17
sep 042019
 

TOP 1,80% – HVEM ER DE?
Vi taler så meget om top 1%'s indkomst. Men hvad med top 1,80%?

Top 1% skal ofte betale mere, hører vi. Men hvad med top 1,80%? Ja, de skal faktisk have mere ifølge regeringen.

For en enlig kontanthjælpsmodtager med to børn er faktisk i dagi verdens top 1,80% ifølge Global Rich List [1].

Og nu skal de have mere. Så meget, at den enlige med to børn kommer op i top 1,39%.

Der er bred enighed om, at de laveste indkomster i Danmark skal have en økonomisk håndsrækning. Men hele debatten om "fattigdom" er altså kørt lidt af sporet et i Danmark. Der ER mange med kummerlige liv – og dem bør vi fokusere på at hjælpe. Men deres elendigheder -aom ofte skyldes komplekse problemer – kan altså ikke afhjælpes med ussel mammon, som mange på venstrefløjen går og tror…

#MakesYouThink

PS: Der er selvfølgelig en masse forbehold, når man sammenligner indkomster på tværs. Er der taget højde for leveomkostninger? Er der taget højde for, at DK har en af verdens største offentlige sektorer (og fx gratis sundhedsforsikring)? Etc. Men der er ingen tvivl om, at danske kontanthjælpsmodtagere er rige set på verdensplan.

[1] Tast den årlige indkomst efter skat for en enlig kontanthjælpsmodtager med to børn (219.600 kr.) ind på www.globalrichlist.com, så ender personen i top 1,80% i verden. Og det er endda ekskl. friplads i daginstitutionerne (indkomsten er taget fra tabel 1 her: https://bm.dk/…/2019_faktaark-raadighedsbeloeb-for-kontanth…)
Source

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Subscribe without commenting