Warning: Declaration of Suffusion_MM_Walker::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL, $current_object_id = 0) in /customers/6/3/7/jonasherby.dk/httpd.www/wp-content/themes/suffusion/library/suffusion-walkers.php on line 17
sep 032019
 


Forleden delte jeg en kronik, hvor der blev set kritisk på massehysteriet i debatten om klimaforandringerne.[1]

Det fik mig til at tænke på en debat på Folkemødet, hvor Ida Auken påstod, at vandstanden i København ville stige med 2 meter. Som dokumentation sendte Auken på Twitter en video [2], hvoraf du kan se et uddrag nedenfor. I klippet siger forskeren, at er det den værst tænkelige stigning (og at det faktisk kun er 1,8 m), men at det mest sandsynlige i business as usual-scenariet (der i sig selv er lettere urealistisk) er 0,8 m.

Så Ida Auken tager altså worst case tilfældet i worst case scenariet, lægger 10% til og bruger i en debat om klimaforandringer.

Det ville være SÅ gavnligt for debatten, hvis beslutningstagere tog udgangspunkt i de forventede skøn for forandringerne i stedet for de ekstreme og usandsynlige.

Fra kronikken:
“For dem er klimaudfordringerne blot deres nyeste påskud for at dyrke en meget ældre puritanisme. For mere end 100 år siden ville deres holdning være, at al denne velstand var syndig, hvilket Gud ville straffe ved at fremkalde Jordens undergang. Så viste det sig med Darwin, at Gud nok ikke var den bedste forklaring, og de skiftede over til marxismen. Det var stadig syndigt med al den velstand, men nu fordi det skadede arbejderklassen, som derfor ville omstyrte samfundet. Så viste det sig, at arbejdsklassen fik det stadigt bedre, de egoister, men så var det i stedet synd for arbejderne i den tredje verden. Da også de blev rigere takket været den forhadte globalisering, blev det miljøet, der skulle forklare, hvorfor velstand er syndigt og snart fremkalder Jordens undergang.”

[1] https://www.berlingske.dk/…/klimaudfordringerne-har-ikke-br…
[2] https://twitter.com/IdaAuken/status/1139698817530380288
Source

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Subscribe without commenting