Warning: Declaration of Suffusion_MM_Walker::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL, $current_object_id = 0) in /customers/6/3/7/jonasherby.dk/httpd.www/wp-content/themes/suffusion/library/suffusion-walkers.php on line 17
mar 252019
 

Det er 75 år siden, at Fredrich Hayeks bog, "The Road to Serfdom", udkom. I bogen beskriver Hayek, hvordan pris- og lønkontrol, kraftige skattestigninger og ekspropriationer kun var begyndelsen.til noget værre.

I den anledning læste jeg Peter Kurrild-Klitgaards kommentar om bogen, og den er bestemt læsværdig.

"FIK HAYEK RET? Vesten er tydeligvis ikke forvandlet til udemokratiske et-partistater som Sovjetunionen og Nazi-Tyskland. Men det var nu heller ikke helt det, han sagde: Det var ikke en påstand om en uomgængelig, mekanisk naturlov, og ser man på udviklingen de seneste syv årtier, er det svært at konkludere, at Hayek tog fejl. Den offentlige sektors omfang er eksploderet i de fleste vestlige lande – fra typisk at udgøre under 15 pct. af bruttonationalproduktet til nu mellem typisk 40 og 50 pct., og realvæksten i de offentlige udgifter har været endnu mere markant og fortsætter år for år. Samtidig overvåges, registreres, beskattes, forbydes og påbydes vi mere og mere end nogensinde. Nogle gange mere hastigt, andre gange med pauser – men overordnet går udviklingen kun én vej."

Læs hele kommentaren her: https://www.berlingske.dk/kommentatorer/vejen-til-traeldom
Source

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Subscribe without commenting