Warning: Declaration of Suffusion_MM_Walker::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL, $current_object_id = 0) in /customers/6/3/7/jonasherby.dk/httpd.www/wp-content/themes/suffusion/library/suffusion-walkers.php on line 17
okt 122009
 

Tog forurener mindre end biler pr. km. Det har DSB opdaget, og skriver derfor på sine affaldsposer “Du har lige gjort miljøet en tjeneste ved at sidde, hvor du sidder nu.” Tidligere skrev de “Tag toget – nedsæt dit CO2-udslip”

Tog forurener også

Begge dele er forkert. Tog udleder også CO2. Bevares, ikke så meget som biler. Men de forurener. Hvis jeg ville begrænse mit CO2-udslip, var jeg blevet hjemme.

Man kan næsten allerede høre nogen derude sige “Sådan kan man ikke sætte det op. Man er jo nødt til at rejse lidt!”

Biler forurener mindre end fly. Jeg sidder i min bil og tænker “Du har lige gjort miljøet en tjeneste ved at sidde, hvor du sidder nu.” Så her er et råd: “Tag bilen – nedsæt dit CO2-udslip”.

Det handler ikke om at få så mange busser, tog og cykler som muligt. Det handler heller ikke om at begrænse antallet af biler. Det handler om at få et fornuftigt transportsystem, der har en fornuftig effekt på klima og miljø.

************Edit 12/10-09 16:35************
Med fare for at bryde ophavsrettighederne, så bliver jeg nødt til at hive Claus’ kommentar frem. Eller rettere det Claus’ kommentar handler om. Kan du se, hvad der er galt i nedenstående udtalelser?
Voxpop
Kilde: Side 8 i MetroExpress d. 21/9-2009

Hvordan #¤%/&!¤ kan det være mindre miljørigtigt ikke at rejse eller at tage cyklen, end at køre med toget??!

Mange tak til Claus for i den grad at være med til at understrege min point!

 Posted by at 10:17

  3 Responses to “Det handler ikke om at få så mange togpassagerer som muligt!”

  1. Yes!

    Apropos samme emne, så var der for et par uger siden en oplysende voxpop i Metroexpress, som utilsigtet afslørede omtrent samme budskab. Jeg viste den til en forelæsning og har den derfor elektronisk. Du får lige en mail med udklippet, så må du lægge den ud på hjemmesiden.

  2. Du skal ikke tænke på den måde men du skal tænke sådan at EN bus udleder mindre CO2 en 10 biler, bussen køre jo stadig om der er en eller 20 med bussen, så tag bussen, toget eller flyet og nedsæt CO2 udslippet og gøre noget for naturen passer jo, elt efter hvordan man ser på det.

  3. I mange tilfæld vil du have ret, Rune. I nogle tilfælde, vil du dog tage fejl. Det kan jo være, at lige netop din tur, gør at man vælger at indsætte en ekstra bus, et ekstra fly eller et ekstra togsæt. Derfor må den mest korrekte måde at regne en overordnet effekt på være at tage gennemsnittet. Hvis man ser på en enkelt rute, kan man godt overveje at bruge din metode. men jeg udtaler mig for det meste i generelle termer 😉

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Subscribe without commenting