Warning: Declaration of Suffusion_MM_Walker::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL, $current_object_id = 0) in /customers/6/3/7/jonasherby.dk/httpd.www/wp-content/themes/suffusion/library/suffusion-walkers.php on line 17
sep 042009
 

Fra 1. september blev det forbudt at sælge matterede glødepærer og klare glødepærer på 100 watt eller derover. Begrundelsen er at glødepærer bruger mere strøm end elsparepærer, og i klimaets navn ville EU derfor følge i bl.a. Australiens fodspor og spare verden for et “unødvendigt” strømforbrug – og dermed CO2-udslip. Dette ræsonement er der visse problemer med:

  1. For det første er glødepærer ikke unødvendigt strømforbrug. Hvis det var unødvendigt, så ville jeg have købt glødepærer til alle mine lamper for mange år siden! Glødepærer giver bare et bedre og hurtigere lys! Den gør det muligt at se, at rødvinen er rød og at bøffen ikke er grå. Og så tænder den med det samme, når man skal bruge den.
  2. For det andet så sikrer EU’s kvotemarked, at CO2-udslippet fra den kvoteomfattede sektor (som omfatter elproducenterne) er givet for et år. Hvis vi sparer på strømmen, udledes der mindre CO2 på elkraftværkerne. De kan så sælge deres kvoter til Aalborg Portland og andre, som så kan producere lidt mere cement m.m. At skifte fra glødepære til elsparepære har derfor ingen effekt på CO2-udslippet. [1]Nogen vil muligvis argumentere for, at kvotemarkedet ikke virker, men så burde politikerne skride ind der, i stedet for at koncentrere sig om pærerne..
  3. Faktisk kan forbuddet vise sig at øge CO2-udslippet! Elsparepærer afgiver mindre varme end glødepærer. Da varmen fra pærerne bidrager til boligens opvarmning, skal man således bruge en anelse mere af andre energikilder til at opvarme sin bolig, når man skifter glødepæren ud med en elsparepære. Da mange energikilder til opvarmning af boligen ikke er omfattet af kvotesystemet (f.eks. oliefyr), vil det lede til en reel stigning i CO2-udslippet. Da der som nævnt ovenfor ikke er nogen effekt på CO2-udslippet i elsektoren, er nettoeffekten at CO2-udslippet stiger. Det var vist ikke meningen…

Pokkers at jeg glemte at hamstre glødepærer!

References

References
1 Nogen vil muligvis argumentere for, at kvotemarkedet ikke virker, men så burde politikerne skride ind der, i stedet for at koncentrere sig om pærerne..
 Posted by at 7:28

  One Response to “Vil forbuddet mod glødepærer øge CO2-udslippet?”

  1. […] elsparepærerne fører til et øget CO2-udslip, når jeg bruger pengene på noget andet (læs mere her). Og pga. de høje afgifter på benzin, gælder det sikkert også for bilturen (læs mere […]

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Subscribe without commenting