Warning: Declaration of Suffusion_MM_Walker::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL, $current_object_id = 0) in /customers/6/3/7/jonasherby.dk/httpd.www/wp-content/themes/suffusion/library/suffusion-walkers.php on line 17
aug 062009
 

Ikke et spørgsmål man normalt bryder sig om at svare på, men nu ser det ud til, at det vi bliver nødt til det.

Landets sundhedsmyndigheder planlægger at vaccinere en del af befolkningen mod svineinfluenca [1]Som landmændene i øvrigt uden held har forsøgt at få kaldt Influenca A – det store spørgsmål er hvem der skal vaccineres. Morten Messerschmidt (DF) mener, at han bør være en af de udvalgte. Andre synes noget andet. Men hvordan afgør man egentlig, hvem der skal vaccineres?

Én metode kunne være beregne det forventede samfundstab (FS) for alle danskere efter formlen: FS = “værdi for samfundet” x “smitterisiko” og så rangordne alle danskere og give vaccinen til dem med højst FS. Og det er forhåbentligt sådan noget lignende, de planlægger (omend det nok ikke er på formel…)

Derfor er jeg også lidt uenig med Venstres sundhedsordfører, Birgitte Josefsen, når hun i ovenstående artikel er citeret for “…politikere skulle tage at holde sig lidt tilbage og tænke på dem, der har størst behov.” I og med at politikerne rent faktisk styrer landet, må de vel have en ret høj værdi for samfundet. Og da flere af dem rejser meget og møder mange mennesker, får de nok en relativt høj FS. Men det er naturligvis dumt af Messerschmidt at kontakte myndighederne direkte. Hvis alle gjorde det, så… (og det gider jeg ikke engang at skrive…)

Men, men, men… Kvadratroden på det hele er, at jeg glæder mig til at se hvem der skal vaccineres. Så kan vi finde smitterisikoen, regne baglæns, og dermed finde ud af hvor meget folk er værd for samfundet 🙂 [2]Det er selvfølgelig ikke et helt præcist tal, da f.eks. sygeplejersker nok er mere værd under en epedemi end til hverdag…

I øvrigt mener jeg naturligvis, at virksomheder og personer burde kunne købe en vaccine. De må trods alt være dem, der har lettest ved at vurdere deres egen værdi og (måske endda) risiko.

References

References
1 Som landmændene i øvrigt uden held har forsøgt at få kaldt Influenca A
2 Det er selvfølgelig ikke et helt præcist tal, da f.eks. sygeplejersker nok er mere værd under en epedemi end til hverdag…
 Posted by at 11:27

  One Response to “Hvem er mest værd??”

  1. Pointen med deres hvem-skal-have-system er vist, at jo sundere man er, jo mere ligegyldig er influenzaen. Vi dør ikke. Måske en dag eller to under dynen. That’s all. I stedet rammes (helbredsmæssigt) svage mennesker med en reel dødelig sygdom (det er de fleste sygdomme velsagtens, hvis man er svag nok). Dvs. at de fleste af de mennesker, der har lav FS vil rammes hårdere af Influenza A end sunde, raske og arbejdsduelige kæltringe som Hr. Meßerschmidt.

    Derfor vil den del af din ligning, der er “værdi for samfundet” skulle udgøres af to faktorer: A (antal dage under dynen) og X (værdi for samfundet pr. dag).

    Det er alt for svært, så derfor regner Sundhedsstyrelsen moralsk i stedet 🙂

    Dvs. skal vi beholde vores menneskebestand eller skal vi *måske* spare lidt grunker, og lade de svage ryge? Messerschmidt mener det sidste, Sundhedsstyrelsen det første.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Subscribe without commenting