Warning: Declaration of Suffusion_MM_Walker::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL, $current_object_id = 0) in /customers/6/3/7/jonasherby.dk/httpd.www/wp-content/themes/suffusion/library/suffusion-walkers.php on line 17
apr 082008
 

S foreslår, at plastikposer skal forbydes. Det er næsten lige så tåbligt, som at forbyde glødepæren!

Plastikposen er slet ikke så dum. Den er holdbar, den er billig, den kan anvendes til våde varer, og den forurener slet ikke så meget som S tror

Desuden er det sjældent smart med et direkte forbud. Hvis man er bekymret for, at den forurener, så beskat dog produktionen/salget af plastikposen. Hvis f.eks. den er skyld i 1 kg. CO2, så er det jo bare at beskatte hver pose med en 15-20 øres CO2 skat [1]Lad os for en kort stund glemme, at der er 100-vis af andre emissioner fra både plastikposen og elproduktionen, så det svarer nogenlunde til prisen på EU’s kvotemarked. Når så pengene er i kassen, kan man købe kvoter og smide dem væk! [2]Hvis man altså synes, at det er bedre end plejehjem og skolebøger…

Fordelen ved skatten er åbenlys. Stofposer er sikkert udemærkede, men hvis man – som mig – ikke altid har planlagt, hvornår man skal handle ind, så er det jo ikke nødvendigvis sikkert, at man har en af sine stofposer ved hånden, når man er i Netto. Så man køber en ny stofpose i Ghettoen, og inden længe har man 25 stk. derhjemme… Hvis vi indfører en skat i stedet for et forbud, vil flere bruge stofposer for at spare pengene til de (nu dyre) plastposer. Men hvis man nu har glemt sin stofpose, kan man købe sin engangs plastpose, og forsøge at huske stofposen næste gang…

Med hensyn til glødepærediskussionen, så skal man bare én gang stå og vente 3 minutter på at man kan se noget (i kunstige farver) i en mørk gang, før man opdager, at glødepæren altså har visse fordele i forhold til sparepæren… I øvrigt gælder argumentet med skatter også her – men det har vi heldigvis opdaget i Danmark 🙂

References

References
1 Lad os for en kort stund glemme, at der er 100-vis af andre emissioner fra både plastikposen og elproduktionen
2 Hvis man altså synes, at det er bedre end plejehjem og skolebøger…
 Posted by at 18:22

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Subscribe without commenting