Warning: Declaration of Suffusion_MM_Walker::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL, $current_object_id = 0) in /customers/6/3/7/jonasherby.dk/httpd.www/wp-content/themes/suffusion/library/suffusion-walkers.php on line 17
jan 252007
 

EU-domstolen har afgjort, at bopælspligten på danske landbrugsejendomme er ulovlig. En god afgørelse hvis I spørger mig. Muligvis er jeg bare uvidende, men hvad er idéen i at tvinge mennesker til at bo på deres fabrik? For det er jo et eller andet sted, det landbrug er i dag. Et erhverv hvor der skal produceres en masse korn m.m., hvis man vil kunne klare sig i konkurrencen. Kan bopælspligten andet end forhindre dygtige landmænd i at købe mere jord? Næppe. Det ser godt nok ud til, at jeg er i demokratisk mindretal, [1]På den anden side generer det ikke Ungdomshuset 😉 men jeg ser simpelthen ikke nogen god grund til at have en bopælspligt… DR.dk skriver:

Formålet var at sikre landbrugsjorden for dem, der ønskede at være landmænd, og samtidig ville man forhindre fjern-eje af jorden. Med andre ord skulle landbrugsjord ikke være et investeringsobjekt for personer, som ikke havde nogen tilknytning til jorden eller landbrugserhvervet.

Det giver jo ingen mening! Konkret søger jeg fornuftige svar på følgende spørgsmål:

  • Hvorfor må landbrugsjord ikke være et investeringsobjekt? Det må alle andre ting da – f.eks. ejendomme, aktier, busser m.m.
  • Hvorfor skal jorden sikres dem, der vil være landmænd? Hvad hvis nogen gerne ville købe jorden og lægge den brak, så de kunne nyde naturen og samtidig beskytte vores vandløb? Eller hvad hvis nogen simpelthen fandt det uendeligt meget værd at have en mark, hvor 5 køer gik rundt uden at de nødvendigvis var landmænd – burde de ikke kunne købe jord?
  • Hvorfor må man ikke fjern-eje landbrugsjord? Jorden er et produktionsapperat for landmanden, ligesom udbenermaskinen er det for Skovsgaard Fjerkræslagteri. Men jeg må gerne fjern-eje slagteriet (hvis jeg skulle have disse lyster…)

Jeg skal være yderst lydhør, hvis nogen kan komme med gode, fornuftige forklaringer. Og ikke bare “hævd-vunden ret”, “landbrugsjord er en knap ressource” eller andre argumenter, som er ualmindelig dårlige….

References

References
1 På den anden side generer det ikke Ungdomshuset 😉
 Posted by at 17:32

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Subscribe without commenting