Warning: Declaration of Suffusion_MM_Walker::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL, $current_object_id = 0) in /customers/6/3/7/jonasherby.dk/httpd.www/wp-content/themes/suffusion/library/suffusion-walkers.php on line 17
okt 212006
 

Jeg har længe været en glad og tilfreds læser af Politiken, men de lever livet på Jonas’ fremtidige budget farligt for tiden…

 1. Jeg har længe været lidt lidt småirriteret over deres begyndende manglende nuance, når emnet bevæger sig ind på områder som f.eks. velfærd. I de gode gamle dage var jeg stort set altid enig med Politiken, som havde en god sans for økonomisk efficiens. På det seneste har jeg desværre haft sværere ved at finde fornuft i nogle af avisens artikler, uden jeg dog kan komme med konkrete eksempler her.
 2. For nogle uger siden skiftede Politiken så layout. Et layout de påstår er blevet godt modtaget af læserne. Jeg tvivler stærkt på det! Jeg har i hvert fald ikke selv mødt nogen, der synes om det. Men hvis man kan stole på, at de ikke håndplukker positive læseres reaktioner, så har de nok ret – jeg synes bare det er grimt, irriterende og en smule poppet.
 3. I dag bladrer jeg så torsdagens avis igennem, for at finde en god, kritisk artikel af Borger repræsentationens håndtering af Ungdomshusets trusler om ballade. Det burde være muligt, i den altid nuancerede avis (indtil for nylig i hvert fald). Jeg bladrer lidt rundt uden at finde noget. I stedet finder jeg nedenstående læserbrev. Det er selvfølgelig ikke Politikens skyld, at personen er fordrejet i sit synspunkt, men avisen burde hjælpe med at oplyse manden om, at ingen er frelst – hverken til højre eller venstre for midten…

Bragt i Politiken d. 19. oktober, 2006
Sådan er borgerlige
S. F. Jørgensen
Stor skandale i vores naboland Sverige. Nogle ministre må gå på grund af lidt snyd og bedrag. Det forbavser mig, at vi her i Danmark kalder det en skandale og et politisk stormvejr m.m.
Her i landet har vi da den regering som selvfølgelig betår af borgerlige. Derfor har vi også en finansminister, der ikke ved, hvor han bor og har været blandet lidt ind i skandalerne i Farum, hvor borgmesteren også var borgerlig. En justitsminister, der ikke helt kunne finde ud af bopælen og kørselsfradrag samt at køre forsvarligt i trafikken, og vi har da også haft en minister, hvis mand i den grad ikke kunne forstå at betale sine regninger. Jeg kunne godt blive ved.
Ja, men køre Sveige, sådan er borgerlige politikere, det er jo derfor de er borgerlige.

Måske man skulle tilbage til gode gamle Nordjyske – eller Jyllands Posten!

PS: Mine seneste indlæg begynder nok at ligne en jagt på venstrefløjen. Det er det selvfølgelig ikke. Jeg kender mange fornuftige fra venstrefløjen – senest fik én af dem 13 for sit speciale på økonomi.

Jeg tror bare ikke nødvendigvis på, at borgerlige er de onde, og venstrefløjen er de gode.

 Posted by at 0:44

  10 Responses to “Plads til Politiken?”

 1. Jeg er faktisk en af de mange, der er rigtig glade for for Politikens nye design. Jeg synes faktisk, at det er helt fantastisk. Overvejer at abonnere igen.

  Læserbrevet er nede på EB-niveau, men at det skulle få nogen (dig) til at gå over til en af landets to klart mest enøjede aviser, er forhåbentlig løgn! Så kan du i hvert fald være sikker på, at du finder holdninger, hvor de borgerlige er ubetinget de gode og venstrefløjen er de onde. NS og JP er langt mindre nuancerede end Politiken, så giv den lige en overvejelse mere – også selv om du sikkert har det bedre med deres enøjethed end Politikens ditto 🙂

 2. For mig virker det lidt som en jagt på Politiken. Nu holder jeg den ikke selv, så jeg skal ikke kommentere dens layout, men dit eksempel med læserbrevet giver da overhovedet ikke mening i forhold til at skifte avis.

  Selvfølgelig kan man argumentere for, at det for nogle ville være dejlig med en avis som kun entydig kom med holdninger fra den ene fløj…. hov vent den findes jo. Må jeg introducere Jyllands Posten. (Nordjyske har jeg ingen kommentarer til, da det må være en form for lokal avis oppe hvor vinden blæser)

  Som jeg altid har sagt er du ikke Radikal men mere Venstremand. (Problemet er at Venstre prøver at føre Socialdemokratisk politik.) Altså må du længere ud; ud til de Konservative….. Er det ikke utroligt hvad jeg ved om dig???

 3. @René: Jeg var vist lidt ond i sulet den dag. Jeg tror, du har ret i, at Politiken trods alt er mere nuanceret end en del andre aviser. Desuden er det vel bedre fra et “jeg-vil-udvikle-mig”-synspunkt, at høre synspunkter man ikke nødvenigvis er enig med.

  @Rasmus: Du er så piv klog! Jeg tror ikke, jeg er noget som helst på lang sigt (udover økonom). Hvis Venstre passer til mine holdninger (hvilket de rigtignok ikke gør nu), så får de også min stemme. Men pt. er det de Radikale (når man ser bort fra Bondam & Co. i København), der ved bedst i mine øjne (hvorfor det narturligvis gælder generelt!). Men nu du selv bringer de Konservative op, så vil jeg da godt indrømme, at de er nummer 2 på listen over troværdige partier i Danmark. Hov! Det var vist de to eneste partier, der officielt tør tale om at fjerne efterlønnen…. Sikke dog!

 4. Een ting jeg ikke forstår.. Hvorfor komme med et udfald mod et læserbrev. Vores seneste emailkorrespondancer vidner da om, at politikens egne tropper har skrevet mindst lige så meget vås uafhængigt af politisk holdninger. De har jo vist fuldstændig manglende indsigt i områder som nationaløkonomi, realkreditbelåning og aktieoptionsaflønning.

  Hvad skal man gøre? Stem med fødderne.

  Spørgsmålet er om du har fat i det mindst ringe af alternativerne… og er der et nulalternativ?

 5. Var det ikke Berlingske, der havde beregnet at 600.000.000 kr. i dag er 1.200.000.000 kr. i dag (jeg har ikke skrevet forkert!)? Og Børsen der havde beregnet, at flexlån er dyre fordi det er de ikke… (igen – jeg har ikke skrevet forkert)?

  Anyway – så længe jeg bor på kollegiet, begynder jeg nok ikke at købe en avis selv. Men måske man skulle prøve en anden et par uger engang….

 6. Et godt råd herfra…Financial Times!

  Hvis man ellers blot kan få udbringningen til at virke (jeg har selv lidt problemer på den front pt…), så får du dig i ovennævnte verdens bedste avis. Ikke alene bliver der disket op med knivskarpe økonomiske analyser trykt på smagfuldt lyserødt papir, der bliver også givet spaltevis af anvisninger til, hvordan Wall St. bonusen kan omveksles til sportsvogne og guldure i tillægget “How to Spend It”. Som ung og idealistisk økonom kan man endvidere glæde sig over, at det hele bliver serveret i en angelsaksisk “vi er bedre uddannede – ergo vi ved bedst” tone.

  Alternativt har Kristeligt Dagblad vist et knald godt tilbud i øjeblikket 😉

  Martin

 7. Behøves jeg overhovedet at kommentere: “smagfult lyserødt papir”????

 8. Martin… Du har mødepligt næste gang vi tager på bodega og spiller terninger…….

 9. Godt at se, at specialesumpen ikke har fjernet din ironiske sans helt herr Dibbern 🙂

  Hvad angår terningerne, beklager jeg mit fravær de sidste par fredage. Jeg skal nok vende stærkt tilbage.

 10. […] Modsat mit over et år gamle indlæg er jeg denne gang ikke ude i en kritik af Politiken, men vil derimod rose Politiken for evnen til at bringe artikler, der i dén grad kan få mig op på dupperne! […]

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Subscribe without commenting