Warning: Declaration of Suffusion_MM_Walker::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL, $current_object_id = 0) in /customers/6/3/7/jonasherby.dk/httpd.www/wp-content/themes/suffusion/library/suffusion-walkers.php on line 17
mar 042006
 

Da Carlsberg valgte at samle produktionen i Fredericia, klappede Ritt Bjerregaard sikkert i sine hænder. Det gav hende en mulighed for i skjul at bruge en masse af Købenavns ressourcer på sit eget 5×5 boligbyggeri frem for andre af byens problemer. I skjul, fordi Københavns Kommune ikke direkte skal have penge op af lommen for at købe grundene fra Carlsberg, men i stedet pålægger byggeriet restriktioner, som har mindst samme omkostninger.

Faktisk var meningen med dette indlæg på en god, ordentlig og økonomis måde at forklare, hvorfor Ritts 5×5 projekt – specielt i kombination med lejeloven og andre foranstaltninger – er en dårlig ide. Men grundet gårsdagens madklub, bliver det i stedet for til en række hypotetiske spørgsmål, som I selv må tænke over.

  1. Hvis du f.eks. var skolelære – altså en af dem som Ritt gerne vil hjælpe til at få en bolig – ville du så helst have en 9.000 kroners bolig for 5.000 kr. – eller en lønforhøjelse på 4.000 kroner? Her bliver jeg nødt til at gøre opmærksom på, at du selvfølgelig har muligheden for at bruge lønforhøjelsen på at købe selvsamme bolig.
  2. Hvis du var f.eks. Carlsberg, hvad ville du så betale mest for? En byggetilladelse med få restriktioner eller en byggetilladelse med mange restriktioner? Som for eksempel at der skulle bygges et vist antal af Ritts billige boliger på din grund
  3. Hvorfor skal det offentlige hjælpe skolelæren med en god billig bolig tæt på København (altså et stærkt eftertragtet gode), når han ikke skal hjælpes til at få f.eks. en Mercedes, men i stedet må nøjes med en Mazda 323? Hvorfor skal man lige præcis på boligområdet ikke sætte tæring efter næring?
  4. Hvis der mangler 30.000 boliger i København, betyder det så, at der vil være 25.000 når der er bygget 5.000 boliger mere?Hint: Der kan være visse paraleller mellem at stå i kø til en bolig og holde i kø på motorvejen. Kan det være, at der ikke mangler 30.001 boliger, fordi nummer 30.001 finder det for umuligt, til at han gider stille sig i kø?

Kom med et bud…

 Posted by at 22:59

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Subscribe without commenting