Warning: Declaration of Suffusion_MM_Walker::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL, $current_object_id = 0) in /customers/6/3/7/jonasherby.dk/httpd.www/wp-content/themes/suffusion/library/suffusion-walkers.php on line 17
dec 192005
 

Uge 50 var en fordærdelig uge for EU. Ikke nok med at Tony Blair måtte opgive at presse Jacques Chirac til at acceptere en afvikling af EU’s landbrugsstøtte. I Hong Kong måtte Peter Mandelson skide på træde på 110 udviklingslande og afvise at gøre noget ved landbrugsstøtten før 2013 – minimum 8 år for sent. I Politiken udtaler danske John Nordbo, at “EU har opført sig som en flok forkælede teenagere, der vil have alt, hvad de peger på, men ikke selv vil bidrage.”

Det helt store problem er, at alle ser ud til at være enige om, at en fjernelse af diverse handelsbarriere som f.eks. landbrugsstøtten vil gavne hele Verden. Alligevel lader EU sig trække rundt i manegen af en lille flok landmænd, der synes de skal forfordeles i forhold til de resterende 99,9% af Verdens befolkning.

Desværre er min opfattelse, at der findes flere ikke-landmænd, som synes støtten er en fremragende idé. “De skal jo også kunne klare sig…” Ja, det ville syerskerne i 80’erne også gerne, men ddem støttede vi (heldigvis) ikke! Jeg er overbevist om, at de ikke har tænkt nok over det, men for at gøre det lettere, foreslår jeg, at EU vedtager følgende ASAP. (Indrømmet – jeg har ikke tænkt særlig meget over forslaget…)

  1. Landbrugsstøtten afkobles fuldstændig fra produktionen. I stedet får landmændene en obligation, der hvert år giver dem X kroner fra EU – direkte ind på kontoen. Beløbet X kunne f.eks. være gennemsnittet af de sidste 3 års støtte.
  2. Herefter konkurrerer landbruget uden støtte. De, som ønsker at fortsætte, kan gøre dette. De, der hellere vil sælge gården, kan gøre dette – de får stadig deres støtte.

Landmændene vil være mindst lige så godt stillet, da de altid vil kunne gøre nøjagtigt som de har gjort (i gennemsnit) de sidste tre år.

Jeg forudsiger, at der ikke vil gå mange måneder, før BT eller Ekstra Bladet påpeger det dybt uretfærdige i, at landmændene får en fed check ind af brevsprækken hvert år uden at gøre noget. Tataaaa! Folkeopinionen er vendt imod landmændene, og vi kan fjerne støtten med hele befolkningens opbakning.

Hilsen Dolph!

PS: Som nogen af jer sikkert har bemærket, har jeg fuldstændig undladt at tale om den enkelte landmand. Man kan naturligvis ikke tage 2 mio kroner om året fra en ung landmand, der lige har købt en gård i forventning om at han vil få støtte i fremtiden. Derfor skal obligationen udfases langsomt, så det ikke rammer den enkelte hårdt. Faktum!

 Posted by at 15:23

  4 Responses to “Et EU imod frihandel”

  1. Mere end almindelig nuanceret udtalelse fra Dolph. Hvorfor ikke bare lade alle landmænd lide den grufulde død ved kølle?

  2. Hmmm – ovenstående udtalelse er ikke Jonas’ men min. Hvordan hans billede er kommet der ved jeg ikke.

  3. Jeg har rettet det for dig. Jeg har muligvis været logget ind på min hjemmeside fra din computer, og så har jeg svedt ‘af-logning’ ud….

  4. Modigt standpunkt…især fra en Nordjyde, der står overfor at rejse hjem på juleferie:-) Ikke desto mindre har både Dolph og du ret….landbrugsstøtten er en skamstøtte, der burde afskaffes – hellere i går end i dag.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Subscribe without commenting