Warning: Declaration of Suffusion_MM_Walker::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL, $current_object_id = 0) in /customers/6/3/7/jonasherby.dk/httpd.www/wp-content/themes/suffusion/library/suffusion-walkers.php on line 17
okt 222005
 

I dag kom vi (Kirsten og jeg) tilbage fra 6 dage i Paris – en hyggelig tur, der dog afslørede, at Kirstens forhold til Frankrig er noget mere ‘romantisk’ og positivt end mit. Her følger lidt blandet info og indtryk:

Apriori
Jeg skal gerne indrømme, at Frankrig aldrig har været – og nok aldrig bliver – min store favorit. Det skyldes flere småting…. og den store ting at franskmændene tilsyneladende har det som yndlingshobby at blokere ethvert initiativ fra EU, der på nogen måde går mere end én franskmand imod (sagde nogen landbrugsstøtte?). Det gør de som bekendt ved at køre alt hvad de ejer af 4-hjulede køretøjer ud på motorvejene, hvilket åbenbart presser de franske politikere….

Sproget
Nå, men jeg kom altså til Paris med alle mine fordomme, og måtte ret hurtigt slå en af dem i jorden (altså fordommene). Franskmændene vil gerne snakke engelsk. Desværre er deres accent så kraftig, at man skal kunne både fransk og engelsk for at forstå en engelsktalende franskmand! Helt anderledes står det med deres villighed til at beskrive genstande på museer og lignende på engelsk. Det nægter de! Jeg lagde ikke så meget mærke til det de første dage. Kirsten kunne for det meste oversætte nok til at det gav mening. Det var først fredag, da jeg var alene på Le Musèe de l’Armèe. Her havde de bl.a. en udstilling af (næsten) alle våben brugt i den franske hær siden den første gøb blev opfundet. Desværre var al information på fransk, så det eneste jeg kunne genkende var et årstal. De havde også en udstilling fra 2. Verdenskrig, og her var der faktisk lidt engelsk tekst – begrænset til genstandens type a’la “Engelsk ørkenuniform”. Der stod også en længere forklaring på fransk, men den fattede jeg jo ikke.
Jeg skal ærligt indrømme, at jeg ikke lige husker, hvordan forholdene er på danske museer, men når Glyptoteket trods alt har en hjemmeside på engelsk, antager jeg, de er bedre!

Maden
Generelt må man sige, at frankerne har rimelig godt styr på madlavningen. Jeg nåede godt nok ikke på Quick, men det blev opvejet af flere gode – og oftest relativt billige – måltider. Toppen var middagen fredag aften på restauranten L’Auberge Nicolas Flamel, der såvidt jeg forstår blev bygget af en alkymist før 1400 (det har dog ‘kun’ været restaurant siden 1407). Her spiste vi rigtig god og fin 3-retters middag for i alt ca. 800 kroner inkl. en rigtig god vin, hvilket jeg tror er ret billigt. Jeg husker hverken vinens navn, eller hvad sovsen var lavet af, men mit lammekød var mørt og smagte fortræffeligt. Og så gjorde det ikke noget, at vi puttede en crêpe med Nutella oven i på vejen hjem.

Til morgenmad fik vi oftest et par croissanter fra en af de lokale bagere (de findes i overflod!), og der er altid mulighed for at købe lækre sandwich eller god is fra en af byens mange gadebutikker.

Hotel
Vi boede på Hotêl de Lille, som er aldeles tilstrækkeligt. Der er hverken fjernsyn eller spapool, men man er jo heller ikke i Paris for at se TV fra badekarret. Prisen var sølle 42€ per nat for et 2-personers værelse med bad, hvilket må siges at være billigt. Dog var den morgenmad vi fik mandag ikke 5€ værd. Her kan i stedet anbefales en simpel morganmad fra en restaurant. Vi ‘opdagede’ detførst sidste dag, men man kunne få en croissant m. kaffe & juice for €2.40, så det burde man nok have taget hver dag.

Seværdigheder
De har bygget rigtig mange kirker og slotte de franskmænd. Der er rigeligt at se på i selve byen, men man bør ikke snyde sig selv for et besøg på Château de Versailles, hvor man finder den mest sindsyge have, jeg overhovedet kan forestille mig. Den er gigantisk, og meget tiltalende, hvis man som jeg har et godt forhold til symmetri (den er vist i barok stil, blev vi enige om). Slottet er også imponerende, og for én gangs skyld udmærkede franskmændene sig med en engelsk audioguide.

Ex ante
Tja – franskmændene overraskede mig ikke rigtigt. Hverken positivt eller negativt. Jeg synes stadig den civile franskmand blokerer alt for meget i EU, men man må indrømme, at de har bygget nogle imponerende ting. Misbruget af enevældet af diverse Louis’er (Ludvig’er) har haft nogle gode positive spillovers på de senere generationer.

Nååh ja!
Vi har forresten skrevet postkort, så de værdige af jer vil snart modtage et ind af brevsprækken. Vi skal bare lige have dem sendt……….

 Posted by at 23:08

  One Response to “Tilbage fra Paris”

  1. Mon fils (min dreng)
    Il faut…. (der mangler) lidt oprejsning til de stakkels franskere ! http://www.chateauversailles.fr har dog foruden fransk og engelsk også forklaring på japansk (prøvede med japanske tegn, men det kan din hjemmeside heller ikke klare ;-)) og det kan Glyptoteket heller ikke – her må japanerne bare klare sig med at fotografere den lille havfrue !
    Ser ud til I har haft en hyggelig tur – men vi får vel lov at se nogle hundrede billeder fra turen ved lejlighed.
    Meilleur souvenir
    ton papa

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Subscribe without commenting