Warning: Declaration of Suffusion_MM_Walker::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL, $current_object_id = 0) in /customers/6/3/7/jonasherby.dk/httpd.www/wp-content/themes/suffusion/library/suffusion-walkers.php on line 17
sep 302019
 

En af de ting, jeg faktisk syntes, USA gjorde godt ift. handicappede, da jeg læste der i 2004-05, var, at man så dem. Man mødte folk med alle mulige former for handicap – fysiske som psykiske – i Walmart, Costco osv., hvor de hjalp kunderne med småting eller måske bare en pæn hilsen.

I Danmark ser man næsten aldrig handicappede i butikkerne. De er pakket væk på overførselsindkomster og holdt ude af arbejdsmarkedet af høje mindstelønninger.

Se fx denne fortvivlede udtalelse fra en mor til et barn med et handicap. Det er åbenlyst, at det er vigtigt for mor (og barn), at barnet får lov til at føle, at der er behov for det. At nogle regner med det. Men regler og krav holder barnet ude, med mindre de kan finde nogle, der vil være med til at snyde.

Det er i sandheden trist. Jeg synes, vi skal hjælpe folk, der er født med store problemer. Men jeg tror ikke, at vi rigtig hjælper nogen ved at holde dem udenfor.
Source

  10 Responses to “En af de ting, jeg faktisk syntes, USA gjorde godt ift. handicappede, da jeg læs…”

 1. Var i Budapest i sommer. Noterede mig, at der var virkeligt mange service-personer ansat i byens metro. Og de var tydeligvis udviklingshæmmede. Det glædede mig at se, at de havde fået et job og de virkede til at nyde det. Og det skabte tryghed i metroen og et overblik.

 2. Helt enig, og ærgelig over systemet. Der er godt nok mulighed for forskellige tilskudsmuligheder. Men meget ufleksible løsninger.

 3. Mening med livet kommer af at være til gavn og nytte.

 4. Det er simpelthen en gang vrøvl.
  Hvis handicappede bare fik en pension, så var der ikke fb-grupper som jo centrets ofre osv.
  Der er også hele tiden nye historier om meget syge borgere, der skal i praktiker i fx Føtex, hvor deres arbejdsevne undersøges.
  Der er også mange i Flex-jobs – de er på alle arbejdspladser.

 5. Jeg har en handikappet datter. Hun har et flexjob som hun er rigtig glad for.
  Flexjobordningen er faktisk super god til handikappede. Jeg har på fornemmelsen at nogle kommuner mener det er nemmere med førtidspension.

  Jeg kom tilfældigvis, i toget, til at sidde bag ved nogle af hendes klassekammerater. Det var helt klart, at nogle af kammeraterne havde en klar forventning og forhåbning om at få en førtidspension! De gik i tiende klasse.

 6. Der findes flexjobordningen og til dem som har fået tilkendt førtidspension findes jobordningen KLAP https://klapjob.dk

 7. Jeg synes man hører ofte at ufaglærte i USA må have en to-tre jobs og arbejde en 45-55 timer for at skaffe til husleje m.v. Kan de handicappede klare en to-tre jobs og arbejde en 45-55 timer i ugen? Hvor bor de handicappede amerikanere? Hvad har de typisk i disponibel indkomst? Har de råd til sundhedsforsikringer og pensionsopsparinger?

 8. I Hong Kong var der handicappede på caféerne og mange andre steder. De var søde og rare, og det fungerede rigtigt fint. Det virkede som en rigtig fin ordning.

 9. Det virker som om nogle har glemt den første halvdel af sætningen “yde efter evne, nyde efter behov”. Det er en skam for det er vigtigt for de fleste af os at være en del af et (arbejds)fællesskab

 10. Det er muligt at arbejde ved siden af en førtidspension fx 5-10 timer om ugen i en butik. (Min voksne søn arbejder på den måde)

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Subscribe without commenting