Warning: Declaration of Suffusion_MM_Walker::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL, $current_object_id = 0) in /customers/6/3/7/jonasherby.dk/httpd.www/wp-content/themes/suffusion/library/suffusion-walkers.php on line 17
sep 192019
 

Det her mener jeg stadigvæk af hele mit hjerte. Selvfølgelig skal kvinder kunne få kunstig befrugtning, selvom de har rundet 45 år, når de selv betaler.

Livet er simpelthen for komplekst til at staten kan vurdere dine evner som mor ud fra din fødselsattest.

Nu tænker du måske noget a'la Informations læsere, så lad mig lige tage modargumenterne med det samme (de er mange).

BARNETS TARV
Ja, børn af ældre kvinder har større risiko for komplikationer, eller for at Mor dør mens barnet er lille. Men det har børn af rygere, diabetikere osv. altså også…

KVINDENS TARV
Ja, kvinden har større risiko for komplikationer, men hverken du eller jeg kan vurdere, om et barn er risikoen værd for en kvinde. Det kan kun kvinden selv.

BØRN ER IKKE EN MENNESKERET
Det er jeg enig i. Vi har i mine øjne ikke ret til meget andet end at undgå, at andre tager fra os. Og jeg argumenterer jo heller ikke for, at kvinderne skal kunne kræve, at andre betaler for dem. Jeg argumenterer for, at vi som samfund ikke skal stille os i vejen.

KVINDER ER SELV SKYLD I DET
Henning i kommentarsporet skriver, at "Hvis en kvinde er blev 40-45 år uden at få barn/børn, og det så pludseligt er blevet det vigtigste i verden, ja så er det bare ærgeligt."
Samme argument kan bruges om fx livsstilssygdomme, men ønsker vi virkelig at forhindre fx overvægtige med diabetes i at få behandling med insulin? Det er i hvert fald ikke et samfund, jeg bryder mig om.

BETALING OG INCITAMENTER
Mette i kommentarsporet skriver, at "Betaling for en sundhedsydelse giver udbyderen et incitament for at give denne ydelse uden fagligt belæg." Incitamenter virker – det er der ingen tvivl om. Men det gælder også i alle andre fag, hvor vi – generelt med stor succes – accepterer, at tømren, mekanikeren osv. giver os råd. I øvrigt er der også incitamenter i det offentlige – de er bare sværere at gennemskue. Endelig så burde det være kvindens valg, om hun vil stole på fertilitetsklinikkerne – ikke vores.

BØRN RISIKERER AT MISTE DERES FORÆLDRE
Det er rigtigt, at børn med gamle forældre i gennemsnit mister deres forældre i en yngre alder. Det samme gælder børn af rygere, overvægtige, syge forældre mv. Ønsker vi virkelig et samfund, hvor vi forbyder folk, der ikke lever op til en sundhedsstandard, at blive fertilitetsbehandlet? Jeg gør ikke!

OVERBEFOLKNING
Hvis argumentet for forbuddet er overbefolkning, så bør forbuddet vel især gælde unge kvinder, der jo har langt større chance for at blive gravide. Mener I, at forbuddet skal gælde alle?

OPBLÆST RETTIGHEDSKAMP?
Jeg er enig i, at det ikke er verdens største problem. Men det er til gengæld ret let at gøre noget ved. Og vi kan ikke afvise alle verdens problemer, fordi der er et andet problem, der er endnu større.

https://www.information.dk/…/burde-vaere-kvinders-eget-valg…

PS: Hvis man læser kommentarsporet, vil man se, at man ikke nødvendigvis er rummelig, bare fordi man læser Information…
Source

  2 Responses to “Det her mener jeg stadigvæk af hele mit hjerte. Selvfølgelig skal kvinder kunne …”

  1. Hvad med komplikationerne Jonas? For både fostre, gravide og samfund ?
    Og hvis 46 er ok. Er 86 så også?

  2. Det er faktisk således i dag, at nogle regioner lukker for offentlig fertilitetsbehandling ved overvægt.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Subscribe without commenting