Warning: Declaration of Suffusion_MM_Walker::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL, $current_object_id = 0) in /customers/6/3/7/jonasherby.dk/httpd.www/wp-content/themes/suffusion/library/suffusion-walkers.php on line 17
sep 162019
 

Debatten om overførselsindkomster og gevinsten ved at arbejde er ikke ny.

I 70'erne betalte man folk for at vælge overførselsindkomst. Men man betalte også folk for ikke at lære deres børn værdien af at arbejde. Dermed skabte man en ny underklasse.

Læs Mattias Tesfaye's fremragende indlæg her: https://politiken.dk/…/art555…/Vi-svigter-underklassens-børn
Source

  3 Responses to “Debatten om overførselsindkomster og gevinsten ved at arbejde er ikke ny. I 70…”

 1. Det er en vigtig pointe, at debatten ikke er ny. De politiske temaer og debatter synes at køre i et uendeligt loop, hvor vi aldrig kommer videre. Debatprogrammerne skifter navne og værter: Højlunds Forsamlingshus, Debatten osv. Politikere skiftes ud. Men debatten og argumenterne forbliver de samme.

  Hvorfor kommer vi ikke videre?
  1) Vi bliver ikke enige, fordi vi grundlæggende prioriterer forskelligt og har forskellige politiske idealer.
  2) Vi bliver ikke enige, fordi vi årti efter årti ikke synes at blive klogere på de politiske temaer, der debatteres.

  Et eksempel: Lafferkurven. Vi betaler hvert år professorer og lektorer inden for den økonomiske videnskab på universiteter og handelshøjskoler for at forske. Hvad har den investering givet os af viden over de sidste 50 år? Er vi kommet nærmere at kunne bestemme Lafferkurvens toppunkt, for det kunne vi virkelig bruge til noget?

  Når vi ikke synes at komme ud af stedet via den politiske debat eller via forskning, hvad kan vi gøre i stedet?

  Løsning:
  Vi kan skabe et decentralt samfund, hvor mennesker får lov til at forfølge forskellige politiske idealer med forskellige økonomiske incitamenter. På den måde kan vi få nogle af de svar, der kan bryde det uendelige loop af politiske debatter, så vi kan bevæge os videre.

 2. Hvor mange timer arbejder han om ugen. En kvinder der arbejdede 30 timer om ugen beklagede at hun fik det samme som en kontanthjælpsmodtager. Et avisbud kan også få mere på kontanthjælp. Det er beregnet at hvis man er på mindsteløn, får man mere end en arbejdsløs. Hvis man får mindre, er der en grund, som man selv kan gøre noget ved.

 3. Lønforhandlingerne var ikke faldet på plads.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Subscribe without commenting