Warning: Declaration of Suffusion_MM_Walker::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL, $current_object_id = 0) in /customers/6/3/7/jonasherby.dk/httpd.www/wp-content/themes/suffusion/library/suffusion-walkers.php on line 17
sep 132019
 


Den statusopdatering fra Pelle Dragsted er en fuldstændig forrykt måde at se det kapitalistiske system på.

INGEN tvinges til at sælge deres arbejdskraft. Men mange gør det, fordi det forbedrer deres levestandard (markant) og er mere attraktivt ens fx at være selvstændig.

#Ommer


Source

  12 Responses to “Den statusopdatering fra Pelle Dragsted er en fuldstændig forrykt måde at se det…”

 1. Det er helt sort, ja, men hvis man abonnerer på Pelles verdenssyn, giver det fin mening: Ifølge Pelle som marxist er verdens naturtilstand “den lige fordeling af goderne”, underforstået at 1. rigdom er normalen og 2. at frembringelsen af den ikke kan henføres til specifikke individer. Dermed er man “tvunget” til at sælge sin arbejdskraft, fordi kapitalisterne som klasse har frarøvet arbejderklassen dens rigdom. Det er fuldstændig kuk-kuk, men ud fra de præmisser giver hans skriverier mening.

 2. Jeg hader også når den onde kapitalisme sender folk i gulag lejre for at arbejde for staten.. ????

 3. Det forklarer jo ret godt, hvorfor den mand og hans parti ikke forstår, at værdier skal skabes, at værdier ikke bare gror på træerne og kommer af sig selv, og at man som lønmodtager helt frit og lovligt kan lade være med at være lønmodtager uden tvang eller vha trusler.

 4. I sin rendyrkede form, så er det faktisk definitionen på motivation af arbejderen i et socialistisk styre

 5. Tvang og trusler er hverdag for visse Jobcenter brugere. Stop med naivt at tro at alle ser arbejde som livets formål.

 6. Og når folket har tjent den usle mammom, så tager fælleskassen størstedelen i form af beslaglæggelse, afgifter og tvungne opsparinger – så deeet

 7. Der er intet overraskende i udtalelserne fra Pelle Dragsted. Han vender blot sin vrede mod begrebet ‘arbejde’.
  De yderliggående kampsocialistiske grupperinger har historisk altid betragtet det fysiske arbejde, som et uværdigt og kun tvungent udført handling. De er nødt til at tvinge sig selv at tage et lønnet (I Danmark højtlønnet) arbejde for at overleve.
  Eller vendt lige! Er de virkeligt tvunget til at stå op om morgenen og udføre en stykke opgave for at få enten løn eller verdens suverænt højeste bistandshjælp i verdens mest velfærdsudviklede klientsamfund? Nej vel?
  Så mens Pelle løfter den ene vrede knytnæve under den internationale socialismes militante fane og brøler kampen mod kapitalismen i gang, åbner den anden knytnæve sig blidt medgørligt for at hæve de penge, som andre mennesker tjener for ham og mange af hans ligesindede. (Nogle kampsocialistiske borgere er stadigvæk ‘tvunget’ til at udføre lønnet arbejde ????)
  Sådan liberalkapitalismen nemlig, den eneste samfundsform, der nogensinde har bevist sin eksistensberettigelse.

 8. Hvis man er SÅ meget imod lønarbejde for en ond kapitalist, hvorfor bliver man så ikke selvstændig?
  Så ER man fri. Og kan selv vælge. Og man beholder overskuddet selv.

  Hvorfor gør de ikke bare det?

 9. Hvem fremsætter truslen og hvem tvinger, Pelle Dragsted? Lad os få nogle aktører på banen og ikke bare en passiv fremstilling af systemer (som iøvrigt er uhæderlig/populistisk eller i det mindste mod bedre vidende).

 10. Arh, en borger, der skulle være så uheldig at komme i kløerne på et Jobcenter, bliver tvunget til at sælge sin arbejdskraft (eller blive selvstændig, som nok ikke er en reel mulighed for de fleste).

  Bortset fra det, så er budskabet i Dragsted’s oplæg så far out, at jeg i hverfald tager stærkt afstand fra det.

  Hvad foreslår han, som et bedre alternativ til det vi har?

 11. Fagforeninger er i bund og grund “kapitalistiske”. Det er en måde hvorpå (os) arbejdere kan få mest muligt for vores arbejdskraft.

 12. Holy hell. Hvem er det lige der tvinger mennesker til at sælge deres arbejdskraft?

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Subscribe without commenting