Warning: Declaration of Suffusion_MM_Walker::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL, $current_object_id = 0) in /customers/6/3/7/jonasherby.dk/httpd.www/wp-content/themes/suffusion/library/suffusion-walkers.php on line 17
aug 082019
 

Noget af det mest overraskende for mig, er at nogle folk inkarneret er imod, at forældre får mulighed for at fravælge kommunen, når de skal have passet deres børn.

Hvordan kan man være imod det? Er kommunerne engle? Nej, vel.

Jeg skriver bl.a.:

"Det er netop, når det offentlige velfærdssystem fejler, at man som liberal bør overveje, om ikke det er selve kursen – og ikke blot nogle graders udsving – der er problemet."

"Problemet med kommunernes mange svigt er nemlig ikke kun svigtene i sig selv. I alle systemer sker der svigt, og vi vil også se dårlige pædagoger i private daginstitutioner og tilbageholdelse af oplysninger i private tilsynsordninger. Nej, det primære problem er, at forældrene har meget, meget svært ved at fravælge kommunen og i stedet vælge noget bedre.

Sagerne fra Københavns Kommune og Brønshøj viser, at kommunerne er langt mere tålmodige end forældrene, når der skal rettes op på tingene i institutionerne. Forældrene kan selvfølgelig skifte til private institutioner (selvom der også her er en række begrænsninger), men forældrene kan kun få et andet tilsyn, hvis de tager den meget drastiske beslutning og simpelthen flytter til en anden kommune. Det kan have ret store omkostninger for familien, særligt hvis der er ældre børn, der går i skole osv. Det er et problem. Men det er et problem, som det frie marked kan hjælpe med at løse."

Hvis forældrene på et frit marked mister tilliden til deres daginstitutions tilsyn, vil forældrene ikke blot have mulighed for at skifte til en anden institution, men endog til en institution, der har et andet tilsyn end det, der svigtede (fordi kommunen ikke har monopol på tilsynet på et frit marked). På det frie marked er der også mulighed for, at institutionen, der var årsag til problemerne, skifter tilsyn, og derigennem vinder tilliden tilbage hos forældrene, så de ikke nødvendigvis behøver at flytte deres børn fra vennerne i institutionen."

"Det bedste svar på problemerne på daginstitutionsområdet er næppe flere, men færre, regler."

Læs hele mit debatindlæg her: https://www.berlingske.dk/…/der-er-et-liberalt-alternativ-t…
Source

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Subscribe without commenting