Warning: Declaration of Suffusion_MM_Walker::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL, $current_object_id = 0) in /customers/6/3/7/jonasherby.dk/httpd.www/wp-content/themes/suffusion/library/suffusion-walkers.php on line 17
jul 302019
 

Regeringen og dens støttepartier bør overveje et regelloft a'la "én ind, én ud" for at begrænse regelvæksten.

I forståelsespapiret lægger partierne både op til ny regulering (speederen) og afbureaukratisering (bremsen). Uden et regelloft er der stor risiko for, at de glemmer at bruge bremsen, som det er sket for alle tidligere regeringer siden 1989.

Jeg skriver bl.a., at "Et regelloft er politisk besværligt, fordi det gør det sværere at indføre nye regler. Politikerne skal så at sige ud at finde finansiering, før de kan forbyde A og påbyde B. Men det er netop hele idéen med et regelloft, at det skal få dem til at tænke sig om en ekstra gang, inden de fremsætter nye lovforslag. Præcis ligesom politikerne skal forholde sig til finansieringen, før de fremsætter nye forslag om at bruge penge."

"Udviklingen i Regelstatens omfang er vigtig for danskerne, fordi international forskning dokumenterer, at øget regulering hæmmer den økonomiske vækst.

Det kan nogle af regeringens støttepartier måske leve med, men forskningen viser også, at regulering ofte rammer samfundets svageste hårdest. Både fordi økonomisk vækst særligt kommer de svageste til gavn – de rigeste har altid haft rindende vand i huset, før i tiden var det bare tjenestefolk, der rendte med vandet, og ikke vandhanen – men også fordi regler gør det sværere for de svageste at få foden indenfor på arbejdsmarkedet og få læring og træning i jobbet. Derfor rammes de hårdt, når staten indfører uddannelseskrav, godkendelsesordninger m.v."

Læs min kommentar i Børsen her: https://borsen.dk/nyh…/opinion/artikel/…/230065/artikel.html

Figuren er fra mit seneste notat, som kan læses her: https://cepos.dk/…/markant-opbremsning-i-regelvaeksten-sid…/
Source

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Subscribe without commenting