Warning: Declaration of Suffusion_MM_Walker::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL, $current_object_id = 0) in /customers/6/3/7/jonasherby.dk/httpd.www/wp-content/themes/suffusion/library/suffusion-walkers.php on line 17
apr 232019
 

Jeg skriver i dag i Børsen om den manglende respekt for det oplyste valg.

???? Argumentet om at "oplysning ikke virker" er i mine øjne stærkt problematisk i debatten om fx cigaretpriser.

???? Hvis folk ryger, på trods af at de får at vide, hvor sindsygt giftigt det er, bør vi så ikke respektere deres oplyste valg?

?? Som minimum skylder vi i mine øjne rygerne, at spørge os selv, om ikke rygerne bare træffer et valg, som vi ikke-rygere slet, slet ikke forstår.

***Fra indlægget***
"Når rygere ikke kvitter tobakken, selvom man oplyser dem om de stærkt skadelige effekter af at ryge, så skyldes det i mikroøkonomisk teori, at rygning gavner dem så meget på anden vis, at de er villige til at give afkald på mange års levetid.

De ville simpelthen være dårligere stillet, hvis de blev tvunget til at kvitte tobakken, fordi de f.eks. anvender tobakken til selvmedicinering eller får stor livsglæde af at ryge. Det gælder også, selvom rygeren alene ryger pga. afhængighed, da det i mikroøkonomisk forstand blot betyder, at generne for rygeren ved at stoppe (i form af bl.a. abstinenser) er større end gevinsten ved at stoppe (i form af længere levetid).

I Danmark ryger 23,1 pct. af befolkningen. Det kan selvfølgelig være, at rygerne er mere irrationelle end os andre, og at flertallet derfor har ret til med afgifter at tvinge dem til at ændre adfærd.

Men skylder vi ikke rygerne at spørge os selv, om de måske bare træffer et valg, som vi ikke-rygere bare ikke forstår?"

Og så må vi altså ikke glemme, at de svageste i samfundet er overrepræsenteret blandt dem, man vil "hjælpe" med højere afgifter… Næsten alle gadens folk ryger fx.
Source

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Subscribe without commenting