Warning: Declaration of Suffusion_MM_Walker::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL, $current_object_id = 0) in /customers/6/3/7/jonasherby.dk/httpd.www/wp-content/themes/suffusion/library/suffusion-walkers.php on line 17
apr 102019
 

Kære Niels Fuglsang

Så fik jeg tid til en lidt mere uddybende kommentar til dit debatindlæg i Altinget.

For det første er jeg helt enig. Klimapolitik er netop politik, mens økonomi er … well… økonomi. Økonomer kan kun vise politikerne døren. Men de skal selv vælge at gå igennem den på trods af at alskens særinteresser trækker dem i forkerte retninger.

Dernæst er der to ting, der virkelig undrer mig i dit indlæg, og som jeg håber, du kan uddybe her:

1) Bør vi ikke tage afstand fra særinteresser?
Som nævnt kan særinteresser trække politikerne i en inefficient retning, som gør klimatiltag unødvendigt dyre. Det kan fx være industrien eller bevægelser som De Gule Veste. Bør vi ikke som meningsdannere først og fremmest fortælle politikerne, at de skal modstå dette pres og samtidig kritisere særinteresserne for at varetage egne hensyn på bekostning af samfundet som helhed? Som jeg læser dit indlæg, føjer du særinteresserne på bekostning af klimaet, selvom du selv fremstiller klimaforandringerne som katastrofale.

2) Hvilken magisk skat rammer virksomhederne?
Du skriver, at man skal "lade virksomhederne frem for forbrugerne betale". Har du en eller anden god (og for mig umiddelbart ukendt) skat i tankerne, som kan rammer virksomheder men ikke forbrugerne? Eller mener du med din sætning, at vi skal føre "menigmand" bag lyset, få det til at se ud som om, det er virksomhederne der betaler, selvom det selvfølgelig i sidste ende vil være forbrugerne?

Hilsen Jonas Herby

PS: Mit mål er aldrig at "sikre mest muligt vækst i bruttonationalproduktet". Mit mål er, at politikerne står mindst muligt i vejen for, at folk kan udleve deres liv som de ønsker (så længe det ikke går ud over andre).

Ping Niels Peder Rindum FuglsangSource

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Subscribe without commenting