Warning: Declaration of Suffusion_MM_Walker::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL, $current_object_id = 0) in /customers/6/3/7/jonasherby.dk/httpd.www/wp-content/themes/suffusion/library/suffusion-walkers.php on line 17
jan 302018
 
Jeg ønsker mig et Danmark, hvor vi hver især tager os sammen og ikke forventer, at staten tager ansvaret for alle livets små problemer. For det vil på sigt gøre os til et fattigt samfund på mange dimensioner, hvis vi bliver ansvarsløse.Click To Tweet

Nogle supermarkeder har solgt alkohol til mindreårige. Og nu er der ramaskrig i medierne. Alle er bekymrede, og flere organisationer vil have grænsen hævet til 18 år for alle typer alkohol.

Jeg synes ofte, at lovgivning er middelklassens svar på dovenskab. “Can’t someone else do it?” var Homers slogan, da han stillede op som Springfields affaldsborgmester. Det samme synes middelklassen i Danmark at tænke. “Hvis bare nogen sørger for, at dette og hint er forbudt, så slipper jeg for at skulle arbejde med det.”

Egentlig ville det også være fint nok, hvis ikke det var fordi at regler i mange tilfælde vender den tunge ende ned ad. Når vi fx beskatter og forbyder rygning, så gør vi især livet dyrere og sværere for de svageste i samfundet. Det samme gælder, når vi indfører krav til boliger, biler osv., som gør tingene dyrere uden nødvendigvis at være noget, man som fattig ville have valgt frivilligt.

Det værste er næsten, at vi bruger internationale sammenligninger som argument for at forbyde ting. Andre lande har en 18-årsgrænse for køb af alkohol. Hvis de er dovne, hvorfor må vi så ikke være det?

Jeg ønsker mig et Danmark, hvor vi hver især tager os sammen og ikke forventer, at staten tager ansvaret for alle livets små problemer. For det vil på sigt gøre os til et fattigt samfund på mange dimensioner, hvis vi bliver ansvarsløse.

 Posted by at 9:57

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Subscribe without commenting