Warning: Declaration of Suffusion_MM_Walker::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL, $current_object_id = 0) in /customers/6/3/7/jonasherby.dk/httpd.www/wp-content/themes/suffusion/library/suffusion-walkers.php on line 17
feb 252014
 

NB: Dette indlæg er tidligere postet på blog.incentive.dk.

Jeg har netop været til konference på Christiansborg. Overskriften for konferencen var “Tag cyklen alvorligt”, og i løbet af 6 timer blev der præsenteret en række forskningsresultater. Bl.a. holdt Henrik Harder fra Aalborg Universitet et oplæg, baseret på danske og hollandske undersøgelser, som entydigt konkluderede, at det vigtigste for cyklisternes rutevalg er tid. Jo hurtigere en rute er, jo mere tilbøjelig er du til at vælge den.

Tid er vigtigere end alt andet...

Tid er vigtigere end alt andet…

Resultatet er helt i tråd med stort set alle de samfundsøkonomiske analyser, vi laver i Incentive. Den største gevinst ved anlæg eller forbedring af jernbaner, metro og motorveje er næsten altid sparet rejsetid. Jeg kender ikke særlig mange mennesker, som ikke sætter pris på deres tid.

I den fodboldklub, hvor jeg er kasserer, oplever vi fx jævnligt, at folk stopper med at spille fodbold, når de får børn. Ikke fordi de ikke stadig elsker fodbold. Men fordi de elsker deres børn en del højere. Og derfor prioriterer tiden med børn og familien over tiden med fodbolden.

Når tiden er vigtig for danskerne, er det selvfølgelig også vigtigt, at politikerne inddrager borgernes tid i deres beslutninger. Det kan godt være, at det er billigere fx at centralisere uddannelsesinstitutionerne. Men det betyder også, at mange unge skal bruge mere tid på transport, hvilket for det første påfører dem en gene og for det andet påvirker deres uddannelsevalg. (Hos Incentive er vi lige nu i gang med at undersøge, hvad det præcist betyder for de unges uddannelsesvalg, hvis den lokale uddannelsesinstitution lukker.)

Man hører ofte, at dette og hint er en knap ressource. Og det er da rigtigt, at det er et problem, hvis vi løber tør for rent grundvand, aluminium, olie osv.

Men når vi løber tør for tid, er det slut…

 Posted by at 9:18

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Subscribe without commenting