Warning: Declaration of Suffusion_MM_Walker::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL, $current_object_id = 0) in /customers/6/3/7/jonasherby.dk/httpd.www/wp-content/themes/suffusion/library/suffusion-walkers.php on line 17
jun 222011
 

Lige nu er der et program i radioen om privatisering af børnehaver. En af de ting, man frygter, er at privatisering vil føre til et A- og et B-hold, hvor A-holdet kan købe sig til bedre forhold for deres børn, end det B-holdet kan få. Diskussionen er velkendt fra plejehjem m.m., og jeg undrer mig altid rigtig meget over den.

Det er jo ikke muligheden for at tilkøbe flere eller færre services, der skaber A- og B-holdet. A- og B-holdene er der jo allerede. Hvis ikke A-børnene via øget betaling får bedre en børnehave, så får de flere ferier, mere nyt tøj eller noget helt tredje.

Måske kan der være noget om, at det er meget sundt for A-børn at omgås B-børn, så de kan lære, at der skal være plads til alle. Men det gælder da slet ikke for folk på plejehjem.

Det er da en underlig måde at forsøge at føre fordelingspolitik på! Hvorfor kæmpe for at begrænse folks muligheder for at bruge deres penge optimalt, frem for at kæmpe for at fordele pengene mere lige? Det virker da lidt mere smart…

  One Response to “A- og B-hold”

  1. Ja diskussionen kan jo føres videre til folkeskolen og til gymnasierne. Skal børn fra bedre stillede familier gå på de “fine” skoler med ekstra timer, lektiehjælp etc.? Som udgangspunkt mener jeg, at folk skal have mulighed for at sende deres børn i privatskoler, hvis de da er villige til at betale for gildet selv – og helt selv. Dette gælder også for børnehaver og vuggestuer! Ser dog ingen logik i, at man fordi man mener at ens egne børn er for gode til at bruge det offentlige, så skal have mulighed for at sende sine børn videre til det private med tilskud fra det offentlige!Mener påstanden om, at uligheden stadig er der i form af tøj, ferier etc. er rigtig. Selvfølgelig vil børn fra velstillede familier altid få flere af disse goder. Dette kan ikke undgås! Men at påstå at dette også ligeså godt kan udvides til dårligere pasning, undervisning etc.? Det skal man vist være økonom for at kunne sætte sig ind i! 

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Subscribe without commenting