Warning: Declaration of Suffusion_MM_Walker::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL, $current_object_id = 0) in /customers/6/3/7/jonasherby.dk/httpd.www/wp-content/themes/suffusion/library/suffusion-walkers.php on line 17
dec 312010
 

En af dagens nyheder er, at eksperter sår tvivl om besparelserne ved en fjernelse af efterlønnen. DREAM siger 16%, Arbejdsmarkedskommissionen 29% og en eksperts, Per H Jensens, bud er 40%.

Der er sikkert ingen af estimaterne, der er helt korrekte. Men fælles for dem er, at de siger at mindst 60% af efterlønnerne er sunde og raske nok til at arbejde. [1]Er jeg i øvrigt den eneste, der synes det er lidt offensivt af Per at sige “Det er løgn og latin, når politikerne påstår, at folk på efterløn er sunde og raske”, når hans eget … Continue reading

Efterlønnen koster samfundet ca. 37 mia. kroner om året i en blanding af udgifter og mistede skatteindtægter. Selv med det konservative estimat på 40%, vil vi som samfund spare 60% af 37 mia. kroner = 22. mia. kroner hvert år! Det er ikke småpenge. Til sammenligning var der nye initiativer for 6,5 mia. kroner i finansloven for 2011.

Det er selvfølgelig ærgerligt for de 16-40%, der ikke kan arbejde, og derfor må overgå til andre sociale ydelser. Men husk at de netop overgår til andre sociale ydelser – de tabes ikke på gulvet. Måske kan der ligefrem blive ekstra penge til dem, der vitterligt har brug for dem, og som ikke bare har krydset en arbitrær aldersgrænse…

References

References
1 Er jeg i øvrigt den eneste, der synes det er lidt offensivt af Per at sige “Det er løgn og latin, når politikerne påstår, at folk på efterløn er sunde og raske”, når hans eget estimat (som er et bud) er, at langt over halvdelen af efterlønnerne rent faktisk er sunde og raske nok til at arbejde…

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Subscribe without commenting