Warning: Declaration of Suffusion_MM_Walker::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL, $current_object_id = 0) in /customers/6/3/7/jonasherby.dk/httpd.www/wp-content/themes/suffusion/library/suffusion-walkers.php on line 17
jan 152007
 

Ungdomshuse er sunde” – sådan citeres en forsker fra RUC (surprise!), der ser et stort kreativt potentiale i de såkaldt utilpassede unge, og som derfor mener, at samfundet må indrettes, så de kan få lov at udfolde sig.

Jeg beundrer argumentationen. Jeg vil også bruge den!

 • Det er godt, hvis øKF’s spillere har et klubhus – derfor må samfundet indrettes, så øKF-spillerne kan udfolde sig.
 • Det er godt, hvis der er en lærer pr. 10 elever i folkeskolen – derfor må samfundet indrettes, så der er flere lærere.
 • Det er godt, hvis flere kan komme hurtigt på arbejde med metro – derfor må samfundet indrettes, så alle har få meter til metrostationen.
 • Det er godt, hvis jeg får 10 mia. kr. – derfor må samfundet indrettes, så jeg har afsindigt mange penge

Forskeren har sikkert ret i, at et ungdomshus er godt for brugerne af huset. Det koster desværre bare penge, at stille et hus til rådighed, og de penge skal tages fra nogle andre. Det hedder prioritering, og i Danmark har vi – heldigvis – tradition for, at prioriteringer foretages gennem en politisk proces. Hvis man vil have et ungdomshus, må man stille sig i kø sammen med alle andre – fodboldklubber, dykkerforeninger, skakklubber, musikforeninger m.m. Som en meget indsigtsfuld mand sagde til Dato i dag, som modvægt til overskriften “‘Diskrimination’ at afvise unge”: Hvis der er 75 sportsgrene til rådighed i kommunen, og en lille gruppe så vil dyrke et lille absurd boldspil fra Mellemamerika, så kan man ikke sige, at de har krav på det. Det er et rent politisk valg…

 Posted by at 23:06

  4 Responses to “So what?!”

 1. Skarp som altid… 😉

 2. Takker. Der er masser af positive idéer derude – der er bare ikke allesammen lige gode…

 3. Jeg læste lige artiklen med har tossen fra RUC. Jeg håber virkelig at han er blevet fejlciteret for ellers burde RUC da ikke bruge for mange penge på ham.
  Efter hvad jeg lige kan læse er en af konklusionerne på rapporten at ” Det er ikke i sig selv usundt, at unge vil have huse, hvor de selv kan bestemme”. DER ER DER FANDME MEGET DER IKKE ER….. I SIG SELV USUNDT…..
  At der er nogle unge som godt kan lige at drikke øl, lave badutspring og have mærkeligt tøj på uden deres forældre er tilstede, gavner da ikke samfundet som helhed. Selvfølgelig skal der være plads til at være kreativ, men den frase om at gavne samfundet er noget slidt. DER ER FANDME MEGET SOM GAVNER SAMFUNDET… spørgsmålet er om ikke det ville gavne samfundet mere hvis de unge mennesker lavede deres lektier, fik en uddannelse andet en badutspringer, og lod politiet bruge deres ressourcer andre stedet..

 4. Den der med, om der er noget der eventuelt gavner samfundet mere, er ikke noget de går op i på RUC. Alt skal ses med en positiv indgangsvinkel 😉

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Subscribe without commenting