Warning: Declaration of Suffusion_MM_Walker::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL, $current_object_id = 0) in /customers/6/3/7/jonasherby.dk/httpd.www/wp-content/themes/suffusion/library/suffusion-walkers.php on line 17
jul 102006
 

I går havde Bjørn Lomborg en kronik i Politiken, som svar på en kronik bragt d. 25. juni af Anne Grete Holmsgaard og Villy Søvndal, der (som altid/mange) ikke er specielt begejstrede for Lomborg.

Jeg ved, mange er meget uenige med Lomborg, og ganske sikkert mere uenig end jeg er. Men jeg har en del mere respekt for den måde Lomborg argumentere på end Søvndal & Co. For det første, så skal man ikke kaste med sten, når man selv bor i et glashus, som det så sandt hedder. Men det glemmer Søvndal & Co. når de i et politisk angreb på Regeringen og Bjørn Lomborg klandrer dem for “Ideologi forud for viden. Holdning forud for fakta. Genkendelighed forud for saglighed.” For det andet bryder jeg mig ikke om deres måde at ‘tale’ til folk på (“Den danske wonderboy Bjørn Lomborg“) og om folk på (“Trods Lomborgs årelange og deprimerende placering blandt de mest indflydelsesrige personer i verden“). For det tredje mangler de facts: “Hvad dette beløb kunne have betydet for omlægning til vedvarende energi, forskning i lavenergihuse, lavenergikøleskabe eller CO{-2}-neutral produktion, er ikke så lidt.” – hvad er “ikke så lidt”??

Sidst men ikke mindst (og det hænger sammen med det tredje) så smider de om sig med dommedagsprofetier uden at begrunde dem.

Inderst inde hælder jeg også mest til at bruge penge på ny, lækker teknologi (som f.eks. dem her) og bekæmpelse af miljøproblemer, men som tidligere beskrevet skyldes det ikke min forbarmning over de fattige mennesker her på Jorden – desværre…

 Posted by at 17:40

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Subscribe without commenting