Warning: Declaration of Suffusion_MM_Walker::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL, $current_object_id = 0) in /customers/6/3/7/jonasherby.dk/httpd.www/wp-content/themes/suffusion/library/suffusion-walkers.php on line 17
maj 222006
 

Da jeg i dag var ved at finde ud af, hvordan man melder sig ud af Folkekirken [1]Mere om dette i et senere indlæg. Det er et projekt, jeg ikke har tænkt 100% igennem endnu, stødte jeg tilfældigt på Beregn din Boligstøtte. Da jeg – som nogen af jer ved – overvejer min fremtid efter kollegiet, smuttede jeg lige en tur forbi siden.

Jeg har kigget på en lejlighed til 8.200 om måneden [2]“Dyrt!!” tænker nogen nok, men det er en lejlighed der ikke er reguleret af ¤&/%!” Lejeloven, og det betyder at man rent faktisk har en chance for at få fat i den!. Min løn bliver 30.000 om måneden, hvoraf 9% (tror jeg det er) går til Arbejdsmarkedsbidrag og SP, og 5,7% skal indbetales på en pensionsopsparing. I alt giver det 307.080 kr i beregningsgrundlaget.
Jeg har som bekendt en lejlighed på Amager – værdi 1,5-1,7 mio kroner, men den offentlige vurdering er vist kun ca. 800.000 – og lånet er på ca. 600.000. Så den formue Boligstøtten vil have oplyst er ca. 200.000 kroner. Jeg tastede det hele ind, og resultatet er:

Min boligstøtte

475 kroner i boligstøtte! Hvad s**** sker der? Hvorfor skal en ung, forholdsvis velstillet ung mand have støtte? Det er jo helt gak gak! Det er mig også uforståeligt, hvorfor jeg kan få boligstøtte til min pensionsopsparing! Hvis jeg indbetaler mere på min pensionsopsparing modregnes det i min indkomst, så jeg kan få en højere boligstøtte. Indbetaler jeg f.eks. de 15% som der anbefales, så kan jeg få 828 kroner i boligstøtte…

Er det bare mig, eller er den heeeelt gal?

References

References
1 Mere om dette i et senere indlæg. Det er et projekt, jeg ikke har tænkt 100% igennem endnu
2 “Dyrt!!” tænker nogen nok, men det er en lejlighed der ikke er reguleret af ¤&/%!” Lejeloven, og det betyder at man rent faktisk har en chance for at få fat i den!
 Posted by at 16:18

  8 Responses to “Simpelthen for latterligt!”

 1. Jeg undrer mig faktisk også over, at man kan have 200.000 i formue og stadig få støtte til at have sig et dyrt sted at bo. Især fordi du efter (dyr) huslejebetaling stadig har et meget fint rådighedsbeløb. Hvad går støtten så til?

  Jeg troede, at det var tænkt som en vej til at få et fornuftigt rådighedsbeløb til diverse fornødenheder. Ikke til nye fodboldstøvler. Hver måned.

 2. Jep! Dybt latterligt! Ingen tvivl om det!

  Faktisk burde der ikke være nogen støtte overhovedet! Det presser jo bare priserne op og havner i boligejernes lommer… (Hvis ikke det lige var fordi, der i forvejen var en håbløs lejelov, som sørger for at alt overskud i stedet bliver spildt på hyppige flytninger, ventekøer, desperate boligsøgende… Nåå ja, en del ender også i boligejernes lommer via høje (stigende) priser på ejerlejligheder…)

  Dog: Hvis man virkelig ønsker sig en diversificeret befolkning (det giver mangfoldighed og gør byen bedre, bla bla bla = positive eksternaliteter), så kan det godt være, at det er den mindst dårlige løsning – bare jeg ikke kan få støtte!

 3. Heldigvis er du i den heldige situation, at du bare kan lade være med at søge 🙂

 4. Nix!! Det er ikke det enkelte individs opgave at frasige sig gevinst opnået pga. tåblige regler! Reglerne må ændres!!! Jeg har heller aldrig været efter den enkelte landmand fordi han får landbrugsstøtte!

 5. Herby, der er altså et eller andet galt. Med nogenlunde samme indkomst, men lavere husleje og lavere formue, kommer jeg frem til, at ingen boligsikring kan få. De skriver også på hjemmesiden, at når man bor i en husstand uden børn, kan man få boligsikring til en husleje på maks 66.200 kr. årligt. Dvs. hvis du har en husleje på mere end godt 5.500 kr er der “no dice”. Derudover må man også formode, at der ikke ydes støtte til personer over et vist indkomst niveau. Summa summarum – du kan godt vente lidt med at tage turen til socialkontoret 🙂

 6. Martin – maks 66.200 betyder jo, at hvis ens årlige husleje er 100.000, beregner de støtten som var den 66.200. Nix weiter! Jeg tror, siden tager højde for det med indkomsten, så med den profil kan man altså få boligstøtte.

  Jeg har dog glemt at tage lejeindtægter fra min lejlighed med i min årlige indkomst, så jeg kan vist ikke få boligstøtte alligevel 🙁 Hvorfor satan købte jeg den lejlighed!! 😉

 7. Hmm, nu fik jg tjekket lidt op på reglerne . Grunden til at jeg ikke kunne få boligstøtte er, at min lejlighed er større en 65 kvm, så du har helt ret – ellers kunne jeg tilsyneladende modtage støtte. (Var der et medlem mere i min husholdning ville jeg iøvrigt igen kvalificere til støtte, da det giver 20 kvm ekstra.)

  Men for lige at vende tilbage til din oprindelige pointe: Det er fandme for sindssygt! Det er kun fint, at der i et velfærdssamfund er mulighed for at hjælpe de fattigste til en rimelig bolig. At der er mulighed for at tildele penge til os, der allerede har det godt er FULDKOMMENT SINDSSYGT! Reglerne burde jo en have “no dice” klausul . Har du sat dig for hårdt er det din egen skyld, flyt til en lavere husleje – så kan vi se på det! Jeg tager mig til hovedet og undres.

 8. Men som økonomer ved vi jo, at det (generelt) ville være bedre at give de fattigste pengene i hånden frem for at tvinge dem til at bruge dem på bolig. De fleste modtagere af boligstøtte kan jo godt finde ud af at administrere deres penge – og så er det for dumt, at de ikke må få de 500 kroner i hånden og bo i en billigere lejlighed…

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Subscribe without commenting