Warning: Declaration of Suffusion_MM_Walker::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL, $current_object_id = 0) in /customers/6/3/7/jonasherby.dk/httpd.www/wp-content/themes/suffusion/library/suffusion-walkers.php on line 17
jan 262006
 

Som de fleste nok ved, så startede London som en sur by ved indførelsen af en betalingsring omkring byen, men blev siden møj, møj glad for systemet. Og nu er der noget der tyder på, at Stockholm går samme vej. Politiken skrev forleden, at imens andelen af stemmer imod bompengene i Stockholm var 60% for 3 uger siden, så er der nu – altså sølle 3 uger senere – meget der tyder på, at der er flertal for bompengene blandt Stockholms borgere.Politiken oplyser desværre ikke nogen kilde, men jeg har sporet mig frem til, at det er en ‘undersøgelse’ lavet af, og bragt i, Jyllands-Posten under titlen “Trafik: Bompenge fjerner hver fjerde bil”, Jyllands-Posten 19. januar 2006, 1. sektion, side 2.

I Danmark (København) er det vigtigt, at der nu ikke kun diskuteres betalingsring/ikke-betalingsring. For som Harry Lahrmann siger, så er en betalingsring ikke den bedste måde at løse trængselsproblemerne på. Roadpricing vil oftest være bedre, da det rammer mere præcist. Man får ikke øget trafik langs med betalingsringen, det er ikke gratis at køre så snart man er inden for betalingsringen, og Københavnere betaler også, når de fylder vejen op med deres køretøjer, selv når de ikke forlader byen.

Forleden var jeg rent faktisk ‘rigtig’ politisk aktiv for første gang i mit liv, da jeg sammen med Claus var til trafikdebat i Det Radikale Venstre. Der blev nedsat en gruppe, der skal arrangerer flere møder m.m. i fremtiden, og så er det vist meningen, at Klaus Bondam på et tidspunkt skal informeres om vores arbejde. Det bliver spændende at se, hvad det bliver til. Vil der reelt ske noget, eller ender det ligesom utallige andre projekter i Verden med gode hensigter uden resultater?

Edit: Jeg stødte lige på denne (kronik?), som jeg synes er meget interessant. Et enkelt citat fra artiklen: “Derfor går bl.a. Dansk Byggeri i Hovedstaden ind for kørselsafgifter – og det er sund økonomi. Medarbejderne i hovedstadens virksomheder spilder hver dag 120.000 timer grundet trængsel i København

 Posted by at 14:25

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Subscribe without commenting