Warning: Declaration of Suffusion_MM_Walker::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL, $current_object_id = 0) in /customers/6/3/7/jonasherby.dk/httpd.www/wp-content/themes/suffusion/library/suffusion-walkers.php on line 17
dec 262005
 

Efter en mandel-trist Juleaften, hvor Mor rendte med begge mandelgaver i Ny Skovsgaards millimeterdemokrati, var det i går endelig min tur til at snuppe mandlen for næsen af de andre.

Problemet er, at der efterhånden er blevet så stor kamp om mandlerne Juleaften, at familien (det vil sige Pb. Storebror Lasse og jeg) har indført strenge regler for, hvordan ris a’la manden skal øses op og uddeles. I år måtte Mor således øse grøden op ude i køkkenet, hvorefter tallerkenerne blev uddelt ved terningkast. På den måde skulle det ikke kunne lade sig gøre at snyde. Rygterne siger dog, at Mor slet ikke puttede mandler i den første portion. På den måde kunne hun påstå at have “tygget mandlen” og da ingen andre fandt den, kunne hun gøre krav på gaven. Næste portion overrulede hun Lasses og min fordelingsregel (som ville have krævet rene tallerkener), og fik derfor mulighed for at snuppe mandlen selv direkte fra skålen! Skam dig Mor!!

I går til familiens traditionelle julefrokost var der heldigvis knap så streng regulering af grøden, og det gav mig muligheden for med kyndig hånd at snuppe mandlen, som Kirsten (ved et uheld??) havde ladet ligge i skålen. Gaven var en sudokubog og dermed helt ubrugelig, men stoltheden over at have franarret resten af familien mandlen kan altid bruges.

Om 10 minutter er der afgang til denne juls sidste julefrokost – og så skal hjernen vist have fred med stille og rolig eksamenslæsning…..

 Posted by at 11:18

  5 Responses to “Endelig en mandelgave”

 1. Indførelse af mandelgave-reglementet i 2004 var det sidste forsøg på at håndtere en umulig situation, hvor “nogen” (læs: Jonas) alle tider har ment, at mandelgaven var indført som et camoufleret påskud for at “nogen” (læs: Jonas) kan tilegne sig en ekstra gave uden omkostninger.
  Tankerne går i flæng:
  1. Afprøvning af en god regel et år, hvor alle øste op til sidemanden, så man ikke kunne snyde med at sidde og fiske efter mandlen til sig selv – hvad sker der så. Jonas skal øse en portion op til sin højtelskede og respekterede far og udfører gerningen ved at skrabe fine overfladelag af fra skålen og overføre dette skrab til faderens tallerken og med et grumt smil om munden erkende med sig selv, at så er der ihvertfald ikke nogen mandel i faderens portion og en konkurent mindre.
  2. På sin hjemmeside åbenlyst indømme at man har hugget mandlen fra sin kærestes tallerken i et ubevogtet øjeblik for at tiltuske sig en gave, som man alligevel ikke vil have.
  3. Et indlæg på denne side omkring LB-forsikringens bestyrelse og boligpamperi, hvor der henvises til side 2-4 i Jonas BA, hvor man kan læse om, hvorfor personer handler som de gør – jeg fandt ikke specfikt noget svar på Jonas handlinger,
  men – når man lægger det hele sammen får man en egoistisk holdning til de demokratiske grundprincipper.
  Tesen: “en mandel alene fjerner ikke landbrugsstøtten, men kan gøre en mand til en pamper” skønnes hermed at være bevist.

 2. You sunk by battelship…

 3. Men jeg gjorde jo bare mere eller mindre som Dolph foreskriver

 4. Som udgangspunkt : DOLPH er IKKE sjov
  men lige netop dette klip har en humoristisk indfaldsvinkel til netop denne situation, hvis bare ægget kom før hønen ie at du ikke lod dig inspirere af Dolph, men tilfældigt fandt dette klip bagefter 😉

 5. Jeg fandt det godtnok bagefter, men det rammer hovedet lige på sømmet. Mandelgaven er en kamp, der SKAL vindes!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Subscribe without commenting