nov 062005
 

Som følge af min funktion som Bjørn Lomborgs alter-ego, har jeg brugt en del tid på det seneste, på at tænke over argumenter for og imod miljøindsatsen – herunder specielt (forstået som ‘primært’ eller ‘næsten kun’) Kyoto-aftalen. Jeg er lidt i vildrede, for jeg kan sagtens se og forstå Lomborgs argumenter, men jeg er ikke altid subjektivt enig i dem. Det der nager mig er, at jeg ikke ved hvorfor, jeg ikke er enig.

Som sagt har jeg tænkt en del over det, og jeg begynder nok at hælde mere og mere imod, at det skyldes min egen ukorrekte selviskhed og manglende indlevelse i døende afrikaneres elendighed. Selvom jeg kan se, at 100 kroner vil være meget bedre brugt på et lille afrikansk barn med udspilet mave end på at rydde marginalt op i verdens miljø, så har jeg et eller andet sted mere lyst til gøre luften renere, så jeg og mine efterkommere har et bedre sted at leve. Det er jo forkert! Jeg ved det, og jeg handler også derefter (jeg forsvarer jo trods alt Lomborgs synspunkter), men det nager mig alligevel, at jeg har den følelse (er jeg Satan selv?).

Der hvor det begynder at pine mig rigtig meget er, når jeg hører velmenende (??) mennesker kæmpe for, at vi bruger 200 mia på Kyoto-aftalen (= udskyde problemet fra 2100 til 2106) i stedet for at redde det afrikanske barn nu og her. Hvilke incitamenter har disse folk? Et eller andet sted regner jeg jo med, at de er gode mennesker, som virkelig tror at de gør det rigtige for Verdens fattige…. På den anden side mærker jeg mine egneg følelser, og jeg kan ikke lade være med at tænke på, om nogen blandt de mange gode mennesker fra diverse NGO’er er lige så modbydelige mennesker som jeg selv…

 Posted by at 16:13

2 comments on “Er det egoisme?

  1. Pingback: jonasherby.dk » Slut med Lomborg for denne gang

  2. Pingback: Jonas Herby.dk · Uenigheden fortsætter…

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Subscribe without commenting